Οι τροφές που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση

Οι τροφές που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση

Ενόψει καλοκαιριού οι περισσότερες από εμάς αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα για να χάσουμε κάποια κιλά και να ξεφουσκώσουμε. Πριν όμως ξεκινήσετε μία δίαιτα, προσπαθήστε να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, με φυσικές τροφές. Ποιες είναι αυτές;

Φράουλες: Είναι η εποχή τους. Ο χυμός της φράουλας συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και τον καθαρισμό του αίματος. Πέραν τούτου βοηθά στην περιποίηση του δέρματος, ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα, καθαρίζει τις πανάδες και ασπρίζει τα δόντια εφόσον καταναλωθεί μαζί με λίγη σόδα φαγητού. Περιέχει βιταμίνες C και Β, σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, θείο, σίδηρο, πυρίτιο, οξέα και αιθέριο έλαιο.

Λάχανο: Το λάχανο περιλαμβάνεται στην κατηγορία των αποτοξινωτικών βοτάνων. Το ζουμί του καθαρίζει το αίμα και τα νεφρά, ενώ είναι διουρητικό, γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση των «άχρηστων» ουσιών από τον οργανισμό. Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, θείο και αρσενικό.

Πράσο: Πρόκειται για ένα λαχανικό που περιέχει νερό, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου, βιταμίνες Α, Β και C και αιθέριο έλαιο. Εάν μπορείτε, όταν είστε νηστικές πιείτε ένα ποτήρι με χυμό πράσου. Ο οργανισμός αποτοξινώνεται και ενισχύεται σημαντικά η απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό ειδικά των καπνιστών.

Κολλητσίδα: Η κολλητσίδα, τα φύλλα της οποίας καταναλώνονται και βρασμένα σε σαλάτες, είναι ένα βότανο που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα.

Πικραλίδα: Διουρητικό και τονωτικό βότανο που καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, των εντέρων, του παγκρέατος και του στομάχου.

Φρέσκα φρούτα. Επιλέξτε φρούτα εποχής. Εχουν φυτικές ίνες με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και καθαρισμό του εντέρου. Ειδικά τα βερίκοκα, τα βατόμουρα, τα ακτινίδια και τα πεπόνια έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.