ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η διατροφική αξία του κολοκυθιού

Η διατροφική αξία του κολοκυθιού

Το κολοκύθι είναι ένα καλοκαιρινό λαχανικό, το οποίο συνηθίζουμε να καταναλώνουμε με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα στα παραδοσιακά γεμιστά και το μπριάμ, τους κολοκυθοκεφτέδες, σαν σαλάτα βραστό ή ψητό, αλλά και σε πολλά άλλα πιάτα.

Χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα «φτωχό» σε θερμίδες, όχι όμως και σε θρεπτικά συστατικά.

Τα κολοκυθάκια αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καλίου, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β –και ειδικότερα βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ-, βιταμίνες Α και Κ, καθώς και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, από το κολοκύθι δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, και συγκεκριμένα τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.