ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Έρευνα: Το πράσινο τσάι ευεργετικό σε άτομα με σύνδρομο Ντάουν

Έρευνα: Το πράσινο τσάι ευεργετικό σε άτομα με σύνδρομο Ντάουν

Μια χημική ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι βελτιώνει την μνήμη, την ομιλία και τη συμπεριφορά ανθρώπων που πάσχουν από σύνδρομο Ντάουν. Αυτό ισχυρίζεται μελέτη της Lancet Neurology η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1000 ατόμων.

Η επικεφαλής της έρευνας Mara Dierssen από τα αποτελέσματα υποστήριξε ότι άνθρωποι που έπασχαν από σύνδρομο Ντάουν και έπιναν πράσινο τσάι είδαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, στην μνήμη τους και την συμπεριφορά τους. Μάλιστα η θετική επίδραση του τσαγιού κράτησε έξι μήνες μετά τη διακοπή. 

Εγκεφαλογραφήματα αποκάλυψαν ότι η ένωση, που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη, αλλάξει τον τρόπο που τα κύτταρα του εγκεφάλου συνδέονται το ένα με το άλλο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στη γνωστική βελτίωση των ατόμων με το σύνδρομο Ντάουν.

Η Dierssen ξεκαθάρισε ότι τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να ερμηνευθούν ως «θεραπεία» αλλά ως το κλειδί για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών των ατόμων.

Οι εδικοί περιέγραψαν τη μελέτη ως πολύ συναρπαστική και σημαντική γιατί το πράσινο τσάι είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν προκαλεί παρενέργειες στον οργανισμό όπως τα φάρμακα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα έκαναν τεστ από τρεις ως 12 μήνες και το αποτέλεσμα ήταν ότι σε πολλούς από αυτούς παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά και τη μνήμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύνδρομο Down είναι η πιο κοινή γενετική μορφή της διανοητικής αναπηρίας, και επηρεάζει περίπου 1 στα 1.000 άτομα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.