ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση (vid)

Οι διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση (vid)

Η διατροφή έχει άμεσο αντίκτυπο στους μηχανισμούς που καθοδηγούν τη διαδικασία της γήρανσης. Ορισμένα συστατικά επηρεάζουν αρνητικά την όψη της επιδερμίδας, ενώ άλλα συμβάλλουν στο σχηματισμό κηλίδων στα δόντια, με αποτέλεσμα το χαμόγελο να χάνει τη λάμψη του και να προσθέτει χρόνια στο πρόσωπο.

Δείτε ποια συχνά λάθη στη διατροφή προωθούν τη γήρανση.

– Υπερβολική πρόσληψη αλατιού: Το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, προκαλώντας πρήξιμο στο πρόσωπο. Δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα με καφεΐνη για να εξουδετερώσετε την αρνητική επίδραση του αλατιού.

– Ενεργειακά ποτά: Η οξύτητά τους καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να φθείρονται πιο εύκολα.

– Πικάντικα φαγητά: Στις γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης, τα καυτερά μπαχαρικά προωθούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι εμφανίζονται στο δέρμα κηλίδες. Επίσης, τα μπαχαρικά επιδεινώνουν την όψη της επιδερμίδα στα άτομα με ροδόχρου νόσο.

– Καρβουνιασμένα φαγητά: Το φαγητό που έχει καψαλιστεί από το ψήσιμο στα κάρβουνα περιέχει υδρογονάνθρακες που προωθούν τις φλεγμονές και διασπούν το κολλαγόνο του δέρματος.

– Μαύρο τσάι: Το τσάι είναι σε γενικές γραμμές ένα υγιεινό ρόφημα, όμως οι μαύρες ποικιλίες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ταννίνες, ουσίες που οδηγούν στο σχηματισμό κηλίδων στα δόντια. Εάν το μαύρο είναι το τσάι που προτιμάτε, απολαύστε το με γάλα, καθώς η καζεΐνη που περιέχει δρα ενάντια στις κηλίδες.

– Αλκοολούχα ποτά: Οι τοξίνες των αλκοολούχων ποτών συσσωρεύονται στο συκώτι και συμβάλλουν σε κάθε είδους δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, ο αποχρωματισμός και οι ρυτίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.