ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρία ροφήματα που πρέπει να αποφεύγετε τις ημέρες του καύσωνα!

Τρία ροφήματα που πρέπει να αποφεύγετε τις ημέρες του καύσωνα!

Τις μέρες του καλοκαιριού που ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στα ύψη, νιώθετε την ακατανίκητη επιθυμία για ένα κρύο ρόφημα που θα σας ξεδιψάσει.

Πριν ενδώσετε ωστόσο σε οτιδήποτε δροσιστικό, πρέπει να ξέρετε ότι κάποια ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Τρεις από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες ροφημάτων που πρέπει να αποφεύγετε τις ζεστές μέρες είναι οι εξής:

Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και κακής στοματικής υγείας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Πρόσφατη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αναψυκτικών αντί να ενυδατώνει τον οργανισμό επιτείνει την αφυδάτωση και πλήττει την υγεία των νεφρών, σε σχέση με το επιτραπέζιο νερό ή το νερό με στέβια.

Παρότι η μελέτη έγινε σε ποντίκια, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε αναψυκτικά. Αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκό και αφρώδες μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια από φρέσκα φρούτα σε ανθρακούχο νερό.

Μπορεί ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας να είναι ό,τι πιο δελεαστικό για μια ζεστή μέρα, επειδή όμως το αλκοόλ συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ούρων, παραμονεύει ο κίνδυνος της αφυδάτωσης. Αν πάντως δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα αλκοολούχο ποτό, προσπαθήστε παράλληλα να πίνετε νερό. Εάν πίνετε μία γουλιά αλκοόλ και μια γουλιά νερό εναλλάξ, μειώνετε όχι μόνο τον κίνδυνο αφυδάτωσης αλλά και του hangover της επόμενης ημέρας.

Καφές ή τσάι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καφεΐνη γενικά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Ο καφές περιέχει νερό, όπως και το τσάι, και έτσι ανά φλιτζάνι σας ενυδατώνει περισσότερο απ’ όσο σας αφυδατώνει. Αν όμως καταναλώνετε περισσότερα από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα (περίπου 500 mg καφεΐνης) τότε σίγουρα θέτετε εαυτούς σε κίνδυνο αφυδάτωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.