Οι 5 αλλαγές στη διατροφή σας για να προστατεύσετε την καρδιά σας

Οι 5 αλλαγές στη διατροφή σας για να προστατεύσετε την καρδιά σας

Η τακτική σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή είναι το «ντουέτο» που εξασφαλίζει καλή καρδιαγγειακή υγεία. Η καθημερινή γυμναστική για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα πρέπει να συνδυάζεται με ένα ισορροπημένο και θρεπτικό διατροφικό πλάνο ώστε να αποφύγετε καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως η στεφανιαία νόσος και το έμφραγμα.

Δείτε πέντε μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας σήμερα κιόλας για να προστατεύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

1. Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με τα χτένια Easy Food Swaps to Lower Cholesterol 02 1440x810

Προσπαθήστε να περιορίσετε τη συχνότητα με την οποία καταναλώνετε κόκκινο κρέας και αντικαταστήστε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ένα γευστικό θαλασσινό. Τα χτένια είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού έχουν λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά.

2. Αντικαταστήστε τα κρουτόν στη σαλάτα με καρύδια Easy Food Swaps to Lower Cholesterol 03 1440x810

Τα κρουτόν είναι φτωχά σε θρεπτική αξία και προσθέτουν σε μια υγιεινή σαλάτα περιττές θερμίδες. Για να δώσετε έξτρα γεύση αλλά και να προσθέσετε υγιεινά λιπαρά στη σαλάτα, προσθέστε μερικά καρύδια.

3. Αντικαταστήστε τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα Easy Food Swaps to Lower Cholesterol 06 1440x810

Εάν θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό χωρίς ενοχές, προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο (τουλάχιστον 70%). Η σοκολάτα γάλακτος παρέχει κορεσμένα λιπαρά, τα οποία αυξάνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη, ενώ η μαύρη σοκολάτα παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά.

4. Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με χούμους Easy Food Swaps to Lower Cholesterol 07 1440x810

Τα κομμένα λαχανικά, όπως το καρότο και το αγγούρι, είναι ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ και συχνά τα συνδυάζουμε με κρεμώδεις σάλτσες. Αντί για τη μαγιονέζα, προτιμήστε το χούμους, καθώς παρέχει φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά αλλά πρωτεΐνες.

5. Αντικαταστήστε τις τηγανητές πατάτες με ψητές Easy Food Swaps to Lower Cholesterol 09 1440x810

Περιττό να πούμε ότι οι πατάτες απορροφούν τεράστια ποσότητα λαδιού όταν τις τηγανίζουμε. Προτιμήστε λοιπόν να τις ψήσετε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο ώστε να τις απολαύσετε ως συνοδευτικό σε οποιοδήποτε πιάτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.