ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έρευνα: Ο καφές καταπολεμά τις επιπτώσεις του αλκοόλ

Έρευνα: Ο καφές καταπολεμά τις επιπτώσεις του αλκοόλ

Γνωρίζουμε σήμερα ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα υγείας και ένα όργανο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο είναι το συκώτι. Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να παρουσιάσουν μια ασπίδα προστασίας, η οποία δεν είναι άλλη από τον αγαπημένο σε πολλούς καφέ. Γνωρίζατε λοιπόν ότι ο καφές μπορεί να μας προστατέψει από την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων;

Για του λόγου το αληθές έγινε μια μεγάλη μετα – ανάλυση, η οποία περιλάμβανε σειρά επιμέρους μελετών, έλαβε υπ’ όψη 355 επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology & Hepatology. Στη μελέτη αυτή διερευνήθηκε η επίδραση του καφέ στο ήπαρ σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο κίνδυνος για επιπλοκές στο συκώτι σε άτομα που έπιναν καφέ ήταν σημαντικά χαμηλότερος.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από οφέλη που φαίνεται να έχει ο καφές για την υγεία μας, τα οποία οφείλονται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά περιεχόμενό του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι είδη καφέ όπως ο στιγμιαίος ή ο ελληνικός εμπεριέχουν μια σειρά αντιοξειδωτικών, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες, τα οποία σχετίζονται με την καλύτερη υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.