Ποια λάθη κάνουμε στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος

Ποια λάθη κάνουμε στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος

Δίαιτες υπάρχουν πολλές, όπως και γυμναστήρια. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που κάνουμε στον… αγώνα μας να διώξουμε τα περιττά κιλά, τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά επιδρούν αρνητικά στην προσπάθειά μας.

Αυτά τα λάθη είναι τα εξής:

1. Αντικαθιστούμε τις «κανονικές» τροφές με τις αντίστοιχες «διαιτητικές»: αν θέλουμε να χάσουμε βάρος απλώς κόβουμε τις επεξεργασμένες τροφές και τα αναψυκτικά, δεν τις αντικαθιστούμε με τις αντίστοιχες «διαίτης».

2. Στο γυμναστήριο αποφεύγουμε τα βάρη: είναι μπελαλίδικα και δύσκολα και είναι πιο εύκολος ο διάδρομος, ωστόσο τα βάρη είναι ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψουμε το λίπος σε μυϊκή μάζα.

3. Ασκούμαστε περισσότερο και πιο χαλαρά απ’ όσο πρέπει: ένα τέταρτο άσκησης υψηλής έντασης με διαλείμματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μια ώρα χαλαρού τροχάδην στον διάδρομο.

4. Δεν κοιμόμαστε αρκετά: το οκτάωρο ανάπαυσης είναι απαραίτητο να επιθυμούμε να χάσουμε βάρος.

5. Θέτουμε παράλογους στόχους: δεν θα γίνετε mister universe σε δύο μήνες, οπότε μην το θέσετε ως στόχο γιατί η απογοήτευση θα σας αποτρέψει από το να επιτύχετε πραγματικά αποτελέσματα.

6. Άλλο «χάνω βάρος» κι άλλο «χάνω λίπος»: η μετατροπή του λίπους σε μυϊκή μάζα μπορεί να μη φανεί στη ζυγαριά, αλλά θα την καταλάβετε στο σώμα σας.

7. Δεν πίνουμε νερό: η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη δίαιτα και ζωή.

8. «Κρεμόμαστε» από τη ζυγαριά: ο διαρκής έλεγχος του βάρους μας όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά μπορεί να μας απογοητεύσει, καθώς το βάρος «παίζει» ακόμα και στη διάρκεια της μέρας. Μια φορά την εβδομάδα, το πρωί, αρκεί.

9. Δεν τρώμε επαρκώς: άλλο αλλάζω τις διατροφικές μου συνήθειες και άλλο λιμοκτονώ. Το πρώτο βελτιώνει τη ζωή, το άλλο την κάνει μίζερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Δεν παίρνουμε αρκετή πρωτεΐνη: η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους και θεωρείται ότι πρέπει να λαμβάνουμε περίπου 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, κάθε μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.