Γιατί μερικοί σπόροι καλαμποκιού δεν γίνονται ποπ-κορν; (βίντεο)

Γιατί μερικοί σπόροι καλαμποκιού δεν γίνονται ποπ-κορν; (βίντεο)

Δεν έχει σημασία αν είναι ποπ-κορν που έχετε παραγγείλει στο σινεμά ή ποπ κορν που έχετε φτιάξει στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς πάντα φαίνεται να έχουν απομείνει σπόροι καλαμποκιού που δεν έχουν μετατραπεί σε ποπ-κορν!

Η Φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου «Θύελλα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού: Η φυσική της καθημερινότητας” (“Storm in a Teacup: The physics of everyday life”), Helen Czerski, εξηγεί επιστημονικά τι κρύβεται πίσω από αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.