Πράγματα που δεν ξέρετε για τον καφέ

Πράγματα που δεν ξέρετε για τον καφέ

Ο καφές αποτελεί το πιο αγαπημένο ρόφημα του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να πίνει 2-3 καφέδες σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε 8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αγαπημένο σας ρόφημα και θα σας σοκάρουν.

Ο καφές περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τα ενεργειακά ποτά Πολλοί ισχυρίζονται πως τα ενεργειακά ποτά έχουν περισσότερη καφεΐνη από ότι ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό φυσικά δεν αληθεύει καθώς ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνης.

Είναι πολύ εύκολο να εθιστεί κανείς στον καφέ 100 μιλιγκράμ καφεΐνης την ημέρα είναι αρκετά για να εθιστεί κανείς. Την ίδια ποσότητα καφεΐνης περιέχουν επίσης 2 φλιτζάνια τσάι ή 3 κουτάκια αναψυκτικού τύπου κόλα. Αν σταματήσετε ξαφνικά τον καφέ θα βιώσετε διάφορες αρνητικές συνέπειες όπως πονοκεφάλους και πτώση της διάθεσης.

Η καφεΐνη δρα πολύ γρήγορα Αρκούν μόνο 10 λεπτά για να μπορέσει η καφεΐνη να δράσει και να σας γεμίσει ενέργεια.

Στην Αμερική καταναλώνεται η περισσότερη ποσότητα καφέ Οι Αμερικανοί φαίνεται να καταναλώνουν τον περισσότερο καφέ σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα καταναλώνουν 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ την ημέρα πράγμα που σημαίνει περίπου 146 δισεκατομμύρια φλιτζάνια τον χρόνο.

Η πρώτη webcam δημιουργήθηκε εξαιτίας του καφέ Προφανώς η πρώτη webcam θα είχε δημιουργηθεί και για άλλους λόγους αργότερα αλλά αυτό το περιστατικό θα σας πείσει πως ο καφέ ευθύνεται για τη γρήγορη ανακάλυψη της κάμερας στους υπολογιστές. Ήταν το 1991 όταν στο Πανεπιστήμιο Cambridge οι άνθρωποι πήγαιναν να βάλουν καφέ και πολλές φορές ανακάλυπταν πως δεν υπήρχε έτοιμος. Έτσι δημιούργησαν την κάμερα για να μπορούν να βλέπουν αν η καφετιέρα είχε ή όχι καφέ προτού σηκωθούν από την καρέκλα τους.

Ο καφές λειτουργεί καλύτερα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας Ο καφές λειτουργεί καλύτερα στον οργανισμό μας μεταξύ των ωρών 9.30-11.30 το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις ώρες τα επίπεδα της κοριζόλης πέφτουν και η καφεΐνη αλληλεπιδρά με την κορτιζόλη. Αν πιείτε καφέ ακόμα πιο πρωί που τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι ψηλά, θα χρειαστείτε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε να πίνετε καφέ στα φλιτζάνια της εταιρείας Σύμφωνα με έρευνα 20% των φλιτζανιών των περισσότερων εταιρειών περιέχουν περιττώματα ζωυφίων όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Αυτά τα περιττώματα υπάρχουν επειδή τα ποτήρια πλένονται με ένα σφουγγάρι που συνήθως δεν αλλάζεται επί μήνες ή χρόνια. Γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τη δική σας κούπα και πλύντε την με το δικό σας σφουγγάρι.

Ο πιο ακριβός καφές Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο παράγεται από περιττώματα ελεφάντων. Συγκεκριμένα κάποιοι ελέφαντες στην Ταϊλάνδη ταΐζονται με κόκκους καφέ οι οποίοι βγαίνουν στα περιττώματά τους και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν (όπως λένε) εκπληκτική γεύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: spirossoulis.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.