ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Να γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά με τη φλούδα

Να γιατί πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά με τη φλούδα

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά κουρασμένοι και πρέπει να μαγειρέψετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ξεφλουδίσετε τις πατάτες ή ένα βουνό… από λαχανικά.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσετε αυτή την ταλαιπωρία, όχι μόνο γιατί έτσι θα αποφύγετε την κούραση, αλλά γιατί θα ωφελήσετε πραγματικά την υγεία σας, σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Carolyn Brown.

Όπως τονίζει, οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών είναι γεμάτες ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Όταν όμως τα ξεφλουδίζετε, τους αφαιρείτε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ασθένειες και κρατούν σε φόρμα τον οργανισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μήλο, η φλούδα του οποίου περιέχει το ένα 1/3 των θρεπτικών συστατικών του, όπως η η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το κάλιο.

Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες: στις φλούδες υπάρχουν τουλάχιστον οι μισές φυτικές ίνες που σας βοηθούν να είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και πολύ περισσότερο ασβέστιο και σίδηρος απ’ ότι στο περιεχόμενό τους.

Γενικά, στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών βρίσκονται οι μισές φυτικές ίνες τους.

Επιπλέον, καταναλώνοντας τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, ενισχύετε τη γεύση των φαγητών και μειώνετε τον χρόνο προετοιμασίας τους.

Η Brown συστήνει να τρώμε με τη φλούδα τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια, τα καρότα, τις μελιτζάνες, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.

Σε ότι αφορά στα εσπεριδοειδή, προτείνει να τα αποθηκεύουμε και να τα χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα (π.χ. κοτόπουλο ή ψάρι) ως ενισχυτικό της γεύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.