ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κουρκουμάς: Τα οφέλη του στην υγεία, τα μαλλιά και το δέρμα σας

Κουρκουμάς: Τα οφέλη του στην υγεία, τα μαλλιά και το δέρμα σας

Ενα μπαχαρικό, πολλά πρόσωπα! Και πράγματι, θα μπορούσε κανείς να το πει αυτό για τον κουρκουμά, που είναι γνωστός και με άλλες ονομασίες, όπως κουρκούμη, τουρμερίκ, κιτρινόριζα ή χρυσόριζα εξαιτίας του χαρακτηριστικού κίτρινου χρώματος του.

Αποτελεί βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ (από εκεί έχει γίνει περισσότερο γνωστό) αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, όπως στα ψητά λαχανικά και τις πατάτες ή ακόμη και για το χρωματισμό κάποιων βουτύρων και τυριών.

Η αξία του κουρκουμά θεωρείται ανεκτίμητη, χάρη στα πολύ σημαντικά και ευεργετικά του οφέλη στην υγεία Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η αντικαρκινική δράση, η μείωση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς, η αντιφλεγμονώδης δράση, η πρόληψη και θεραπεία κρυολογημάτων, αντιμετώπιση τραυμάτων μέσω επιτάχυνσης της επούλωσης τους.

Επιπλέον, η κοσμετολογία έχει εμπιστευτεί τις δράσεις του για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής (είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό), για τα προβλήματα της πιτυρίδας και του ξηρού δέρματος στην περιοχή της κεφαλής, για τη μείωση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων, για την ενυδάτωση, την αντιγήρανση, τη λάμψη του δέρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στα υπέρ της κατανάλωσης του κουρκουμά εντοπίζεται και η βελτίωση της πέψης, γιατί βοηθάει στην καταπολέμηση του φουσκώματος, λειτουργώντας και σαν φυσικό αδυνατιστικό, μιας και μειώνει την αύξηση των λιποκυττάρων και επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.