Χάστε βάρος κατά τη διάρκεια της ημέρας με αυτά τα πέντε νόστιμα πρωινά snacks

Χάστε βάρος κατά τη διάρκεια της ημέρας με αυτά τα πέντε νόστιμα πρωινά snacks

Όλοι οι διατροφολόγοι και guru nutrisionists αναφέρουν πόοο σημαντικό είναι το πρωινό στη διατροφή ενός ανθρώπου.

Αυτά είναι τα πέντε snacks που είναι νόστιμα και θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους:

Τυρί και φέτες μήλου

Το τυρί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη Α και D, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, φώσφορο. Ρυθμίζει το μεταβολισμό, μειώνει το σωματικό λίπος, βοηθά στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Ενώ με τη σειρά του το μήλο είναι καλή πηγή φυτικών ινών (4,4γρ ανά μήλο), οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, διότι βοηθούν σημαντικά στην πέψη, μειώνουν το ζάχαρο, την χοληστερίνη και το σωματικό βάρος.

Μια χούφτα φιστίκια

Πρόκειται για μια μικρή αλλά σούπερ τροφή, που περιέχει καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά συστατικά, μαγνήσιο, φωσφόρο, χαλκό, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Εχουν την ιδιότητα να μειώνουν την όρεξη και να μην ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Βραστό αυγό και ένα πορτοκάλι

Ο κρόκος του αυγού περιέχει βιταμίνη Α, D, Ε και Κ, μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και ο φώσφορος , ενώ το ασπράδι του κατά βάση πρωτεΐνες. Με τη σειρά του το πορτοκάλι βοηθάει στην καύση του λίπους στο σώμα, χάρη στην περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C.

Τυρί κότατζ και μπανάνα

Το νόστιμο αυτό τυρί προτείνεται στις δίαιτες, γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αλλά χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Από την άλλη η μπανάνα γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια και είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, Β, C, Ε, αλλά και ιχνοστοιχεία.

Φράουλες και γιαούρτι

Ένας ακόμη γευστικός συνδυασμός για να γεμίσετε το κενό που υπάρχει στο στομάχι σας τις πρωινές ώρες. Οι φράουλες είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές τους ιδιότητες, αλλά και τη χαμηλή θερμιδική τους αξία. Με τη σειρά του το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής αξίας, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, ελάχιστους υδατάνθρακες και ασβέστιο, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.