ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μελέτη αποκαλύπτει την τροφή που πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα

Μελέτη αποκαλύπτει την τροφή που πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα

Πολλές μελέτες γύρω από τον καρκίνο έχουν συνδέσει τη διατροφή με την ασθένεια και συνεχώς προσπαθούν οι επιστήμονες να βρουν ποιες τροφέςς συνδέονται άμεσα!

Από πολλούς θεωρείται ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τη διατροφή στη δεύτερη αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί (η πρώτη είναι το κάπνισμα).

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, το κυρίαρχο διατροφικό πρότυπο με τις μεγάλες ποσότητες σε κρέας, λευκό αλεύρι και ζάχαρη, αυξάνει τον κίνδυνο για αρκετές μορφές καρκίνου.

Νέα μελέτη Βέλγων επιστημόνων η οποία διήρκησε εννέα χρόνια, επιβεβαιώνει τη συμβολή της ζάχαρης στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν κύτταρα ζυμομυκήτων στο εργαστήριο και διαπίστωσαν ότι η διαδικασία ζύμωσης, η οποία μοιάζει με αυτή των καρκινικών κυττάρων, προκαλεί τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Σε αντίθεση με τα μη καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιούν οξυγόνο για να μετατρέψουν τη γλυκόζη σε ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισμού, τα καρκινικά κύτταρα παίρνουν την ενέργειά τους από τη ζύμωση της ζάχαρης – ένα φαινόμενο που ονομάζεται «φαινόμενο Warburg».

Η βελγική μελέτη αποκάλυψε ότι η ζάχαρη διεγείρει τα καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ταχύτερη εξάπλωσή τους.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της μελέτης, Βέλγο μοριακό βιολόγο, καθηγητή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο συνεχούς διέγερσης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων που έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.