ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αύξηση 21% από το 2010 των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια

Αύξηση 21% από το 2010 των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια

Αύξηση 21% από το 2010 έως σήμερα έχουν καταγράψει τα περιστατικά παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όμως, μια δεύτερη μελέτη συμπέρανε ότι σχεδόν οι μισές διατροφικές αλλεργίες (ποσοστό 45%) εμφανίζονται μετά την ενηλικίωση.

Οι δύο έρευνες, που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, ‘Ασθματος και Ανοσολογίας στη Βοστώνη, δείχνουν ότι οι αλλεργίες σε μία ή περισσότερες τροφές εμφανίζουν διαχρονική αύξηση τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι σχεδόν το 2,5% των παιδιών (ένα στα 40) έχει αλλεργία στα φιστίκια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στον οργανισμό. Πάντως πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλεργία αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί, αν -με καθοδήγηση γιατρού- οι γονείς δίνουν φιστίκια στα παιδιά τους από μωρά, όταν αυτά έχουν ήδη εκδηλώσει αλλεργικά συμπτώματα όπως σοβαρό έκζεμα.

Εκτός από τα φιστίκια, σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι αλλεργίες σε άλλους ξηρούς καρπούς, στα οστρακοειδή, στο σουσάμι κ.α. Η πιο συχνή διατροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων (σε ποσοστό 3,6%), σύμφωνα με τις νέες μελέτες, είναι αυτή στα οστρακοειδή, ενώ στους ξηρούς καρπούς έχει αλλεργία το 1,8% των ενηλίκων.

H διάγνωση μιας διατροφικής αλλεργίας συχνά δεν είναι εύκολη και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο αλλεργιολόγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.