ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά τα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι εκτός ψυγείου

Αυτά τα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι εκτός ψυγείου

Σίγουρα έχεις αντιμετωωπίσει την πιο κάτω κατάσταση: Έχεις αφήσει το βούτυρο στο ψυγείο και αργότερα προσπαθήσεις να το αλείψεις σε μια φέτα ψωμί, καταλήγεις να τρυπάς το ψωμί .

Αν σκέφτεστε ότι το βούτυρο εκτός ψυγείου λιώνει, δεν γνωρίζετε όλη την αλήθεια. Ναι, προφανώς αν έχει πολύ ζέστη θα λιώσει. Αλλά αν κόβετε ένα κομμάτι βούτυρο το οποίο συνήθως θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα και το βάζετε σε ένα σκεύος με σκέπασμα στο τραπέζι της κουζίνας, τότε θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε.

Δείτε μερικές τροφές που έχουν καλύτερη γεύση και υφή όταν τις διατηρείτε έξω από το ψυγείο.

1. Βούτυρο

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το βούτυρο μπορεί να αντέξει επάνω στο τραπέζι της κουζίνας για 1-2 μέρες, εφόσον οι θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή. Αν, μάλιστα, είναι και αλατισμένο βούτυρο, τότε διαρκεί ακόμα περισσότερο.

2. Πεπόνι και καρπούζι

Αν δεν έχει κοπεί, το πεπόνι και το καρπούζι είναι καλύτερο να τα έχετε εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν σωστά.

3. Ντομάτες

Και αυτές ωριμάζουν και έχουν καλύτερη γεύση και άρωμα, όταν τις έχετε εκτός ψυγείου. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι δεν θα τις αφήσετε εκεί για πάρα πολλές μέρες. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, βάλτε τις στο ψυγείο, αλλά το καλύτερο είναι να τις καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή.

4. Πατάτες

Η ψύξη του ψυγείου κάνει το άμυλο στην πατάτα να μετατρέπεται σε σάκχαρο, κάτι που θα αλλάξει όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την υφή της. Βάλτε τις σε μια χάρτινη σακούλα και κρατήστε τις σε ένα απλά δροσερό, σκιερό μέρος στο σπίτι.

5. Ξερά κρεμμύδια

Αν βάλετε τα ξερά κρεμμύδια στο ψυγείο θα δείτε ότι μετά από λίγες μέρες θα έχει δημιουργηθεί ένας πολτός από υγρά στο κάτω μέρος του ψυγείου. Τα ξερά κρεμμύδια διατηρούνται όπως και οι πατάτες.

6. Ψωμί

Αν το βάλετε στο ψυγείο θα αποξηραθεί και γίνει σαν πέτρα. Το ψωμί πρέπει να διατηρείται μέσα σε μια ψωμιέρα για μία εβδομάδα το πολύ. Αν, βέβαια, το καταψύξετε φρέσκο, τότε μπορείτε να το βγάλετε μετά από 3 ολόκληρους μήνες, να το αποψύξετε και να το απολαύσετε σαν να το αγοράσατε μόλις χτες.

7. Μέλι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν κρυστάλλους πιο γρήγορα μέσα στο μέλι.

8. Καφές

Ο τριμμένος καφές μπορεί να απορροφήσει τις οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο και αυτό θα αλλοιώσει σημαντικά την γεύση του.

9. Βασιλικός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφέρει από άλλα βότανα. Ο βασιλικός χαλάει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα απορροφάει όπως και ο καφές οσμές από άλλες τροφές στο ψυγείο. Το καλύτερο είναι να τον έχετε στον πάγκο της κουζίνας, με τα κλωναράκια του μέσα σε ένα βάζο με νερό, όπως κάνετε και με τα φρέσκα λουλούδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.