Θαλασσινό Αλάτι: 6 οφέλη στον οργανισμό μας

Θαλασσινό Αλάτι: 6 οφέλη στον οργανισμό μας

Το ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ευεργετικό και έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας είναι γενικά γνωστό. Ας δούμε, όμως, συγκεκριμένα μερικές από τις δράσεις του στο σώμα μας:

Βελτιώνει την κυκλοφορία και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα

Σε κάθε ευκαιρία μη διστάζετε να το χρησιμοποιείται.Το θαλασσινό αλάτι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χώρους spa και περιποίησης σώματος, διότι βελτιώνει την κυκλοφορία. Η αποτελεσματική κυκλοφορία του αίματος είναι καθοριστικής σημασίας για ένα υγιές σώμα. Όταν τα κύτταρα παίρνουν αρκετό οξυγόνο, τα όργανα λειτουργούν καλύτερα.

Το συγκεκριμένο αλάτι έχει τη μοναδική ικανότητα να βελτιώνει την κυκλοφορία μέσω απολέπισης. Χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό δέρματος, εξαφανίζοντας το σμήγμα που φράζει τους πόρους και στεγνώνει τα σπυράκια. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει την υφή του δέρματος. Προστατεύει από τη φλεγμονή και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Είναι το καλύτερο στοματικό διάλυμα!

Γνωρίζατε ότι το θαλασσινό αλάτι περιέχει φυσικό φθόριο; Το φθόριο είναι ένα ορυκτό που κάνει τα δόντια ισχυρότερα. Αυτή η θρεπτική ουσία ελαχιστοποιεί τις κοιλότητες, προστατεύοντας το σμάλτο των δοντιών από επιβλαβή οξέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως διάλυμα στόματος, κρατώντας τα βλαβερά βακτηρίδια μακριά. Οι τακτικές γαργάρες με θαλασσινό αλάτι ανακουφίζουν από έλκη στο στόμα και την ουλίτιδα.

Μειώνει τους πόνους που προκαλούν οι ρευματισμοί

Πολλοί ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από ρευματικά νοσήματα βρίσκουν μεγάλη παρηγοριά μετά τα μπάνια σε θαλασσινό νερό. Είναι αναμενόμενο αφού είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία που διευκολύνουν τη φλεγμονή και μειώνουν το οίδημα που προκαλείται από τις επώδυνες αρθρώσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική χρήση του θαλασσινού αλατιού προσφέρει ανακούφιση από ρευματισμούς ιδιαίτερα εκείνους που πάσχουν από χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ξεκούραστος και ήρεμος ύπνος

Η στέρηση ύπνου συνδέεται με την παχυσαρκία και τα ψυχικά προβλήματα. Όταν δεν κοιμάστε όσο χρειάζεστε το σώμα σας αλλά και η ψυχή σας επηρεάζεται. Οι άνθρωποι στερούνται ύπνο τείνουν να τρώνε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα την ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν να προωθήσουν τον βαθύτερο ύπνο. Ηρεμεί και καταπραΰνει το μυαλό και το σώμα. Ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι θα σας βοηθήσει σίγουρα να κοιμηθείτε.

Εξαφανίζει χρόνια προβλήματα του δέρματος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μήπως πάσχετε από ψωρίαση; Η ψωρίαση είναι μια προοδευτική διαταραχή του δέρματος που χαρακτηρίζεται από την ταχεία παραγωγή των κυττάρων. Επειδή πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να συσσωρεύονται πάνω στο δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και φαγούρα. Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.