ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η επιστήμη μίλησε: Αδυνατίστε με μακαρονάδες!

Η επιστήμη μίλησε: Αδυνατίστε με μακαρονάδες!

Εάν είστε κι εσείς από εκείνους που έχουν «δαιμονοποιήσει» τις μακαρονάδες, επειδή πιστεύετε οτι παχαίνουν πολύ, ή οτι θα εκτοξεύσουν το ζάχαρό σας στα ύψη, μία μελέτη έρχεται να απενοχοποιήσει τα ζυμαρικά στο θέμα των παραπάνω κιλών αλλά και του ζαχάρου.

Σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open», τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο σημαίνει πως δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 έρευνες, με δείγμα 2.500 ανθρώπων, οι οποίοι έτρωγαν ζυμαρικά, αντί για άλλους υδατάνθρακες στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής σε εβδομαδιαία βάση, με 3,3 μερίδες κατά μέσο όρο.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ευχάριστα για τους λάτρεις των ζυμαρικών, καθώς έδειξαν πως, τρώγοντας μακαρόνια, τόσο το βάρος τους όσο και το σωματικό τους λίπος δεν σημείωσε αύξηση. Αντίθετα, πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν κιλά. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι εθελοντές έχασαν ενάμισι κιλό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο», καταλήγει ο συντάκτης της έρευνας, καθηγητής Τζον Σιεβενπάιπερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.