Συνταγή για τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες

Συνταγή για τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες

Όταν αποφασίσει κάποιος να κάνει την διατροφική του ατασθαλία, σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις τηγανιτές πατάτες.

Όσο αγαπημένο και κοινό φαγητό κι αν είναι οι τηγανιτές πατάτες, όμως, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα.

Μια απλή συνταγή που περιλαμβάνει μόνο δυο υλικά υπόσχεται ότι προσφέρει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

Τα δύο υλικά που απαιτούνται είναι πατάτες και ελαιόλαδο. Τα υλικά μπορεί να είναι λίγα, η διαδικασία ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε. Αντίθετα για τέλειες τηγανιτές πατάτες, τραγανές απ’ έξω και μαλακές μέσα, απαιτείται χρόνος και υπομονή.

Το τηγάνισμα, μάλιστα, προκειμένου να έχουμε τέλειες τηγανιτές πατάτες, γίνεται σε δυο χρόνους με σκοπό, στο ενδιάμεσο, οι πατάτες να παγώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία:

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια.
  • Τις ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
  • Βράζουμε τις πατάτες, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζετε τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
  • Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Αφού παρέλθει το δίωρο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει βάλτε τις πατάτες σας και τηγανίστε τις στους 150 βαθμούς, για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Μετά το δίωρο ξαναζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις για 8 λεπτά.
  • Όταν οι πατάτες πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.
  • Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες σας με αλάτι και σερβίρετέ τις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.