Ποιά είναι η χειρότερη ώρα για να τρώτε;

Ποιά είναι η χειρότερη ώρα για να τρώτε;

Το φαγητό μετά το δειλινό κάνει κακό…Το λένε διατροφολόγοι, γιατροί και όλοι οι ειδικοί… Μια νέα έρευνα έρχεται να τους επιβεβαιώσει, υποστηρίζοντας ότι οι βραδυνές επιδρομές στο ψυγείο μπορούν να αυξήσουν το βάρος, τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα, αλλά και τη χοληστερόλη.

Επίσης, η κατανάλωση φαγητού αργά τη νύχτα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους ορμονικούς δείκτες που συνδέονται με τις καρδιοπάθειες και το διαβήτη καθώς και το πώς ο οργανισμός μεταβολίζει το λίπος.

Τα νέα αυτά ευρήματα προέρχονται από μελέτη του πανεπιστημίου Πέρελμνα της Πενσυλβάνια που παρακολούθησαν εννιά ενήλικες οι οποίοι αρχικά, για εννιά εβδομάδες έτρωγαν από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και στη συνέχεια αλλάξαν τις διατροφικές τους συνήθειες και έτρωγαν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν συνηθίζουν να κάνουν νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τέλει, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι οι αρνητικές χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία αποφεύγονται με την ομαλή, κατά τη διάρκεια της ημέρα, κατανάλωση τροφής…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.