Μην βάλεις ποτέ αυτό το τρόφιμο δίπλα σε άλλα στο ψυγείο (φωτο)

Μην βάλεις ποτέ αυτό το τρόφιμο δίπλα σε άλλα στο ψυγείο (φωτο)

Το κάθε σπίτι οργανώνει το ψυγείο του όπως θέλει, αλλά πιθανότατα να μη γνωρίζει ότι ο τρόπο που τοποθετεί τα τρόφιμα του, πιθανότατα να απειλεί την υγεία του. Άλλωστε, το ψυγείο δεν είναι ένα ντουλάπι, όπου μπορείς να πετάξεις μέσα ότι συσκευασμένο προϊόν θέλεις. Ο ρόλος του είναι να κρατά τις κατάλληλες θερμοκρασίες ώστε να συντηρεί τις τροφές, που διαφορετικά θα χαλούσαν.

Σύμφωνα με την Michele Bosevski, υπεύθυνη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ασφάλειας Τροφίμων, η σωστή οργάνωση του ψυγείου, είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας τόσο για να συντηρούνται σωστά τα τρόφιμα, όσο και για να μην θέτεις την υγεία σου σε κίνδυνο.

Όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην Daily Mail, το μόνο τρόφιμο που κανείς δε γνωρίζει ότι πρέπει να προσέχει, είναι τα μήλα. Τα εν λόγω φρούτα, παράγουν μια αέρια ουσία, γνωστή ως αιθυλένιο, η οποία όταν διαχέεται σε άλλα φρούτα και λαχανικά, προκαλεί την ταχύτερη ωρίμανση και το σάπισμα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πιο ασφαλής και κατάλληλος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα μήλα, είναι σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς. Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ευεργετικά αυτήν την ιδιαιτερότητα των μήλων, απλώς βάλτε ένα ανάμεσα στα κρεμμύδια σας. Δεν πρόκειται να βλαστήσουν ποτέ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.