Αν τις αγοράσατε, μην τις καταναλώσετε: Αυτές είναι οι σοκολάτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (φωτό)

Αν τις αγοράσατε, μην τις καταναλώσετε: Αυτές είναι οι σοκολάτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (φωτό)

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ηπείρου και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για :

1. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία “dragée αμυγδάλου γάλακτος”, σε συσκευασία των 150γρ, με ημερομηνία λήξης : 30/09/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.” με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.

2. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία “Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου”, σε συσκευασία των 100γρ, με ημερομηνία λήξης : 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

3. Το προϊόν σοκολάτα μαύρη με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία “VIVANI”, σε συσκευασία των 80γρ, αριθμ. Παρτίδας : L 18303 και ημερομηνία λήξης : 07.2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.