ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Diet Tube: Η πρωτεϊνική διατροφή που έγινε παγκόσμια τάση στην ταχεία απώλεια περιττού βάρους

Diet Tube: Η πρωτεϊνική διατροφή που έγινε παγκόσμια τάση στην ταχεία απώλεια περιττού βάρους

Η νέα τάση στην διατροφή που επικρατεί πλέον παγκοσμίως, λέγεται πρωτεϊνική διατροφή Diet Tube και ξεκίνησε από την… Ιταλία, την χώρα που εφηύρε την πίτσα και τα μακαρόνια!

Μάλλον με το Diet Tube οι Ιταλοί ήθελαν να… «εξιλεωθούν» στην ανθρωπότητα για την «θερμιδική έκρηξη» υδατανθράκων της πίτσας και του σπαγγέτι και ανακάλυψαν την συγκεκριμένη μέθοδο.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχει γίνει η νέα παγκόσμια τάση στην υγιεινή διατροφή: Εντυπωσιακά αποτελέσματα μείωσης του λίπους, αλλά διατήρησης του μυικού ιστού, πλήρης λήψη πρωτεϊνών και όχι υδατανθράκων, ένα εύκολο στην τήρησή του πρωτόκολλο διατροφής με άπαχο γάλα ή ένα κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι και πρωτεΐνη Diet Tube.

Ο επιστήμονας που έφερε το Diet Tube στην Ελλάδα είναι ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης: «Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις της μεθόδου. Η μία αφορά περιπτώσεις που επιθυμούν να χάσουν λίγα κιλά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και η δεύτερη αρκετά κιλά, μόνιμα σε χρονικό διάστημα μερικών μηνών. Πόσα κιλά; Από 7 κιλά σε μία εβδομάδα μέχρι 50 κιλά σε έξι μήνες! Σε συνδυασμό με άσκηση, η απώλεια κιλών είναι μόνιμη.

Βασικό χαρακτηριστικό της διατροφής είναι ότι δεν κάνεις τίποτα περισσότερο από το να πειθαρχείς στο διατροφικό πρωτόκολλο. Αυτό το γεύμα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία βοηθά στη συντήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για την κινητοποίηση του λιπώδους ιστού.

Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων υπόσχεται απώλεια του 6-8% του σωματικού βάρους του ατόμου και μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται , έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι του καθένα».

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

Μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γενικά, η πρώτη περίοδος της θεραπείας διαρκεί 7-10 ημέρες και αντιστοιχεί περίπου σε 7-10 κιλά καθαρού λίπους.

Όσον αφορά στους ανθρώπους που πρέπει να χάσουν μεγάλο αριθμό κιλών, θα πρέπει να προγραμματιστούν με το γιατρό επιπλέον κύκλοι θεραπείας μέσα σε διάστημα πλέον κάποιων μηνών, έτσι ώστε να επιτευχθεί απώλεια βάρους 40- 45 κιλών σε μία περίοδο 5 -6 μηνών.

Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6 – 8% του συνολικού σωματικού βάρους αλλά σε καθαρό λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) Τηλ: 210-7222070

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.