Παρατήρησες λευκές γραμμές στο νωπό κοτόπουλο; Μάθε τι είναι

Παρατήρησες λευκές γραμμές στο νωπό κοτόπουλο; Μάθε τι είναι

Ένα νέο video του ακτιβιστικού οργανισμού «Compassion in World Farming» ζητά από τους καταναλωτές να δίνουν περισσότερη προσοχή σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατά την αγορά νωπών κοτόπουλων.

Πιο συγκεκριμένα, το video αναφέρεται στις λευκές γραμμές στο κρέας του κοτόπουλου την εμφάνιση των οποίων οι επιστήμονες εξήγησαν μετά από σχετικές μελέτες που πραγματοποίησαν προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό επαρκώς.

Ουσιαστικά λοιπόν, πρόκειται για ένα είδος μυικής διαταραχής που παρουσιάζεται στο στήθος του κοτόπουλου και σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιταλικό επιστημονικό περιοδικό, η πάθηση αυτή αυξάνει το ποσοστό λίπους του κοτόπουλου κατά 224%, μειώνοντας όμως το ποσοστό πρωτεΐνης. Τα πανεπιστήμια του Αρκάνσας και του Τέξας που μελέτησαν εκτενώς τα κρούσματα των λευκών γραμμών, παρατήρησαν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας το 96% από το σύνολο των 285 πουλερικών που εξετάστηκαν.

Όσο για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι η αύξηση της ζήτησης για κοτόπουλο, που ωθεί τη βιομηχανία να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εκπρόσωπος της αμερικανικής επιτροπής κοτόπουλου δήλωσε ότι οι λευκές γραμμές εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό πουλερικών και «δε δημιουργεί θέματα υγείας ή ασφάλειας τροφίμων για τους ανθρώπους».

Δείτε το video

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.