Αδυνάτισμα: Οι 6 διατροφικοί κανόνες που δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις

Αδυνάτισμα: Οι 6 διατροφικοί κανόνες που δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις

Το τι πρέπει να κάνουμε για να αδυνατίσουμε είναι λίγο πολύ γνωστό.

Πολύ νερό, λιγότερα γλυκά, λιγότερες πίτσες και μπέργκερ, λιγότερα λίπη, λιγότερο από όλα. Ολες οι δυσκολίες όμως αρχίζουν από τη στιγμή που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτούς τους κανόνες.

Tο ξέρουμε ότι η απώλεια βάρους είναι κάτι που πολλές φορές σου προκαλεί άγχος και στρες, με αποτέλεσμα να παραλείπεις σημαντικά γεύματα που νομίζεις ότι μειώνουν τις ημερήσιες θερμίδες.

Κάθε οργανισµός έχει τις δικές του ανάγκες όσον αφορά στο αδυνάτισµα. Και κάθε δίαιτα έχει τους δικούς της κανόνες. Είναι γεγονός ότι όλες οι δίαιτες δεν ταιριάζουν σε όλους.

Κάθε φορά που ξεκινάς μια νέα δίαιτα, μαθαίνεις και νέους κανόνες. Και πολλές φορές μπερδεύεσαι ως προς το ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθείς.

Οπως διαβάζουμε στο purewow υπάρχουν 6 διατροφικοί κανόνες που δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

1. Δεν χρειάζεται το τελευταίο σου γεύμα να είναι 7 το απόγευμα

Υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι το βραδινό παχαίνει και ότι όσο νωρίτερα είναι το τελευταίο σου γεύμα, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι κακό να φας κάτι το βράδυ, αρκεί να είναι κάτι ελαφρύ και υγιεινό.

2. Δεν χρειάζεται να τρως 6 φορές την ημέρα

Σίγουρα θα έχεις ακούσεις ότι είναι καλύτερο να τρως πολλά και συχνά γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις τον μεταβολισμό σου να καίει περισσότερο και ότι δεν κάνει να αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες. Αν τρως τα σωστά φαγητά, δεν έχει και τόση σημασία να έχεις 6 μικρά γεύματα την ημέρα.

3. Δεν χρειάζεται να τρως πρωινό κάθε μέρα

Το πρωινό είναι σημαντικό, αλλά δεν αδυνατίζει κιόλας. Το πρωινό, που θεωρείται από πολλούς ειδικούς το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, δεν βοηθά στην απώλεια κιλών και στη μείωση του βάρους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

4. Δεν χρειάζεται να τρως μόνο οργανικά προϊόντα

Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα βασίζεται μόνο σε οργανικά προϊόντα. Ευτυχώς, κάποια λαχανικά και φρούτα είναι εξίσου καλά ακόμα και αν δεν είναι οργανικά. Και σίγουρα δεν θα σου κοστίζει τόσο πολύ.

5. Δεν χρειάζεται να κόψεις τους υδατάνθρακες

Έχουν θέση οι υδατάνθρακες σε μία διατροφή για απώλεια βάρους; Φυσικά και έχουν! Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους πρέπει να τηρεί ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά. Με άλλα λόγια χρειάζεσαι τόσο τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, όσο και τους υδατάνθρακες.

6. Δεν χρειάζεται να κάνεις αποτοξίνωση μόνο με υγρά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά μας κάνει καλό να το ρίχνουμε στους χυμούς για να αποτοξινωθούμε; Οχι. Η κατανάλωση μόνο χυμών για λίγες ημέρες προκειμένου να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τις τοξίνες του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφών δεν είναι μια καλή λύση. Ουτε αποτελεί το σωστό τρόπο για για να χάσετε κιλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.