Αφροδισιακές τροφές για να… απογειώσετε την ερωτική διάθεση

Αφροδισιακές τροφές για να… απογειώσετε την ερωτική διάθεση

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι ο έρωτας… περνάει από το στομάχι και με τη λαϊκή ρήση φαίνεται ότι συμφωνούν και οι επιστήμονες καθώς η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων αυξάνοντας και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Βασικό ρόλο στην ερωτική διάθεση παίζει ο εγκέφαλος λόγω των ουσιών (νευροδιαβιβαστές) που καθορίζουν την γενικότερη διάθεσή μας, άρα και την ερωτική μας επιθυμία, μεταφέροντας το σχετικό μήνυμα από και προς τον εγκέφαλο. Αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι, αυγό) παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους.

Την δράση των νευροδιαβιβαστών ενισχύουν οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε συνδυασμό με βιταμίνη C (ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες), το μαγνήσιο (ξηροί καρποί, σοκολάτα- κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως) και το σελήνιο (μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως), αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Δείτε ποιες τροφές είναι αφροδισιακές

Σοκολάτα: Το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Μετά την κατανάλωσή της εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση. Η αφροδισιακή δράση της σοκολάτας πολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα.

Οστρακοειδή: Μύδια, στρείδια, χτένια, κυδώνια θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά. Πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει στον οργανισμό την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική διέγερση.

Μέλι: Από την αρχαιότητα ακόμη, είχε τη φήμη του αφροδισιακού. Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και δίνει ενέργεια στο σώμα. Η έντονη γλυκιά γεύση του και η ιδιαίτερη μυρωδιά του έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Κρασί: Εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών, αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια αποτελούν μια καλή επιλογή για τόνωση της λίμπιντο, καθώς είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη» συστήνεται για τη θεραπεία της υπογονιμότητας. (βρίσκεται : ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηροί καρποί).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας, καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.