Τι συμβαίνει στο σώμα μας 24 ώρες μετά την κατανάλωση μπίρας;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας 24 ώρες μετά την κατανάλωση μπίρας;

Τι θέλει ο άνθρωπος στις διακοπές του; Μια ωραία παραλία, μια καλή ομπρέλα να τον προστατεύει από τον ήλιο, ένα ωραίο βιβλίο και μια λαχταριστή, παγωμένη μπίρα για να του κρατά παρέα. Η μπίρα είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού, είτε είμαστε στη θάλασσα, είτε στην ταβέρνα, είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.

Έχετε σκεφτεί, όμως, τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που πίνουμε μια μπίρα; Για την ακρίβεια, τι συμβαίνει αμέσως μετά αφού την καταναλώσουμε;

Οι άνθρωποι στο alcoholgifts.co.uk αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίδραση που έχει στο σώμα μας η μπίρα και αυτά που ανακάλυψαν δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστα. Σύμφωνα με το infographic που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπίρας το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.

Στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό μας το συντομότερο δυνατό. Καλό είναι να γνωρίζετε, επίσης, πως το χρονικό διάστημα μεταξύ 45 και 90 λεπτών μετά την κατανάλωση μπίρας, είναι και το διάστημα που τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα μας βρίσκονται στα ύψη.

Δείτε αναλυτικά το infographic παρακάτω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.