Μας «χτυπάνε» εκεί που πονάει: Αυξήσεις – σοκ στα σουβλάκια – Στα 3 ευρώ το τυλιχτό!

Μας «χτυπάνε» εκεί που πονάει: Αυξήσεις – σοκ στα σουβλάκια – Στα 3 ευρώ το τυλιχτό!

Μια είδηση άκρως δυσάρεστη για όσους λατρεύουν τα σουβλάκια και τα τυλιχτά έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης, καθώς το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αυξήσεις έως κατά 15% στο αγαπημένο junk food των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη του Σωματείου Ψητοπωλών -που σύντομα, όπως λένε, θα ιδρυθεί και επίσημα- υποστήριξαν ότι πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του 30% στο κόστος των κρεάτων και θα μοιράσουν, μερικώς, τη «χασούρα» με τον καταναλωτή.

Κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».

Αυξήσεις για να παραμείνει ποιοτικό το σουβλάκι

Ο κ. Πολύζος προσέθεσε ότι οι καταναλωτές δεν θα στεναχωρηθούν από την αύξηση στο σουβλάκι και στο τυλιχτό.
«Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» είπε χαρακτηριστικά.

Από 1η Μαΐου τα… δυσάρεστα

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, πάντως, απουσία συλλογικού οργάνου δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του κλάδου για τις τιμές στα σουβλάκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.