ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

4 λαχανικά που έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο από το κρέας

4 λαχανικά που έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Ο σίδηρος αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, μιας και μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, ενώ βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Συμπτώματα όπως η καθημερινή ζάλη, η εύκολη κόπωση, οι ταχυπαλμίες, η δυσπεψία, μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη σιδήρου και τη σιδηροπενική αναιμία.

Αν και το κρέας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις προτεινόμενες πηγές σιδήρου, η πρόσληψη του είναι δυνατή και μέσα από άλλες τροφές, που είναι υγιεινές και πιο συγκεκριμένα τα βαθυπράσινα (φυλλώδη) λαχανικά.

Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις λαχανικών, που αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας ιδιαίτερα αν ακολουθείτε μια χορτοφαγική διατροφή.

Σπανάκι

Τρία φλιτζάνια σπανάκι περιέχουν περίπου 18 mg σιδήρου, δηλαδή περισσότερη ποσότητα από ότι περιέχει μια μπριζόλα. Ετσι, μπορείτε να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο, τρώγοντας μόνο μία σαλάτα με μπόλικο σπανάκι.

Κέιλ

Ενα από τα πιο γνωστά βαθυπράσινα φυλλώδη λαχανικά, που απέκτησε τη φήμη του χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία, ενώ ως προς το σίδηρο περιέχει 3,6 mg σιδήρου ανά τρεις κούπες.

Σέσκουλα

Ενα φλιτζάνι σέσκουλα περιλαμβάνει 4 mg σιδήρου καθώς και πολύ σημαντικά για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, C, και Κ.

Μπρόκολο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πηγή βιταμίνης Κ και το μαγνησίου, αλλά και βιταμίνης C, που συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ενώ περιέχει το ίδιο και σίδηρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.