Aυτό το τρόφιμο απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις!

Aυτό το τρόφιμο απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις!

Το μέλι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας. Έτσι, έχει εξεταστεί η χρήση του ως μέσο για τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων.

Υπάρχουν αναφορές πως στην αρχαιότητα οι αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατανάλωναν ειδικές τροφές (όπως το μέλι) με σκοπό να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια μελέτη με 30 αρσιβαρίστες (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες). Εκτέλεσαν ένα εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασης και κατόπιν τους χορηγήθηκε ένα συμπλήρωμα διατροφής με ζάχαρη, μαλτοδεξτρίνη ή μέλι ως πηγή σακχάρου.

Οι αθλητές που έλαβαν το σκεύασμα με το μέλι εμφάνισαν καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος στις δύο πρώτες ώρες μετά από την άσκηση.

Πέρα απ’αυτό, διαπιστώθηκε αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των μυών τις επόμενες μέρες, καθώς και αποτελεσματικότερη αποθήκευση του γλυκογόνου. Η επούλωση των μυών μετά από άσκηση προϋποθέτει την ύπαρξη επαρκών αποθεμάτων γλυκογόνου στους μύες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η κατανάλωση μελιού βελτιώνει την πέψη καθώς περιέχει σύνθετα σάκχαρα, τα οποία δεν διασπώνται εύκολα κατά τη διαδικασία της πέψης. Η πρόσληψη αυτών των σακχάρων συμβάλλει στην ανάπτυξη των φιλικών για τον οργανισμό μικροβίων, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.