Αυτή η τροφή βοηθά στην καύση λίπους – Δεν το περιμένεις ποια είναι!

Αυτή η τροφή βοηθά στην καύση λίπους – Δεν το περιμένεις ποια είναι!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σου λέει ένας διαιτολόγος είναι να μειώσεις τις ποσότητες του αλατιού στο φαγητό σου. Νέα έρευνα, όμως, έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι το αλάτιπαχαίνει, βάζοντας τέρμα στα άνοστα φαγητά σε περιόδους δίαιτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει περισσότερο λίπος με τη βοήθεια του αλατιού! Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Vanderbilt, διενήργησαν έρευνα σε Ρώσους αστροναύτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολές προσομοίωσης διαστημικών ταξιδιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “The Journal of Clinical Investigation”, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι αστροναύτες κατανάλωναν περισσότερο αλάτι ορισμένες ημέρες, έπιναν λιγότερο νερό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι τα αλμυρά τρόφιμα μας προκαλούν δίψα.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έπιναν λιγότερο νερό, το ρωσικό πλήρωμα εξακολουθούσε να παράγει σχεδόν τις ίδιες ποσότητες ούρων και όπως υποστηρίζουν, μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι οι αστροναύτες έκαιγαν λίπος για να παράγουν υγρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιδανική ποσότητα αλατιού που μπορείς να καταναλώνεις μέσα στη μέρα βέβαια, είναι γύρω στα 6γρ., ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.