ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

14 λόγοι να τρώμε αγγούρι – Ποια τα οφέλη του πράσινου λαχανικού;

14 λόγοι να τρώμε αγγούρι – Ποια τα οφέλη του πράσινου λαχανικού;

Τα αγγούρια ένα από τα πιο καλλιεργήσιμα λαχανικά στον κόσμο και ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία σας. Αυτό και μόνο του δίνει μια θέση στα σούπερ τροφίμα. Αν αγοράζετε αγγούρια, τότε συγχαρητήρια! Αγοράζετε για τον εαυτό σας ένα τρόφιμο γεμάτο καλή υγεία.

Παρακάτω θα διαβάσετε 14 λόγοι που θα σας κάνουν να λατρέψετε τα αγγούρια:

Το αγγούρι ενυδατώνει το σώμα

Εάν είστε από εκείνους που δεν πίνουν αρκετό νερό, τότε φάτε ένα δροσερό αγγούρι, το οποίο περιέχει 90% εκατό νερό. Θα σας αποζημιώσει!

Το αγγούρι καταπολεμά την ζέστη μέσα και έξω

Τρώγοντας αγγούρι θα νιώσετε ανακούφιση από την ζέστη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το αγγούρι στο δέρμα σας και θα σας ανακουφίσει από τα ηλιακά εγκαύματα.

Το αγγούρι αποβάλλει τις τοξίνες

Όλο αυτό το νερό που περιέχει ένα αγγούρι λειτουργεί σαν “σκούπα”, που απορροφά όλες τις τοξίνες από το σώμα σας. Με τακτική κατανάλωση, το αγγούρι έχει την ικανότητα να διαλύει τις πέτρες στα νεφρά.

Το αγγούρι αναπληρώνει τις καθημερινές βιταμίνες

Τα αγγούρια έχουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μέσα σε μια μέρα. Οι βιταμίνες Β και C, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα σας κρατήσει λαμπερούς και θα σας δώσει ενέργεια. Κάντε το πιο ισχυρό με την παρασκευή χυμού αγγουριού με σπανάκι και καρότο. Μην το ξεφλουδίζετε γιατί περιέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, περίπου το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης.

Το αγγούρι ενισχύει τα μεταλλικά στοιχεία

Το αγγούρι παρέχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και πυρίτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ιαματικές πηγές αφθονούν σε θεραπείες που βασίζονται αγγούρι.

Το αγγούρι βοηθάει στην πέψη και την απώλεια βάρους

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας νερού και χαμηλής περιεκτικότητας θερμίδων, το αγγούρι είναι μια ιδανική πηγή για όσους θέλουν να χάσουν βάρους. Χρησιμοποιήστε τα αγγούρια σε σούπες και σαλάτες σας. Αν δεν είναι το αγαπημένο σας σνακ μπορείτε φτιάξετε τραγανά sticks αγγουριού με γιαούρτι σε χαμηλά λιπαρά. Η καθημερινή κατανάλωση αγγουριών βοηθάει επίσης στην ατνιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Το αγγούρι ζωντανεύει τα μάτια

Τοποθετώντας ένα παγωμένο φέτα αγγουριού πάνω στα πρησμένα μάτια είναι ένα κλισέ μυστικό ομορφιάς, αλλά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να μειώσει τις σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια χάρει στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Το αγγούρι καταπολεμά τον καρκίνο

Το αγγούρι είναι γνωστό ότι περιέχει πινορεσινόλη, λαρισιρεσινόλη και σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. Οι τρεις λιγνάνες έχουν μια ισχυρή σύνδεση οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου της μήτρας.

Το αγγούρι θεραπεύει το διαβήτη, μειώνει τη χοληστερόλη και ελέγχει την πίεση του αίματος

Ο χυμός αγγουριού περιέχει μια ορμόνη η οποία είανι απαραίτητη για τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη απαρίτητη σε διαβητικούς ασθενείς. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μια ένωση που ονομάζεται στερόλη στα αγγούρια μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Τα αγγούρια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες λειτουργούν αποτελεσματικά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αγγούρι είναι καλό για τη θεραπεία της υψηλής και χαμηλής αρτηριακής πίεσης.

Το αγγούρι χαρίζει φρεσκάδα στο στόμα

Ο χυμός αγγουριού θεραπεύει και ανανεώνει τα άρρωστα ούλα. Πάρτε μια φέτα αγγουριού και πιέστε τη στον ουρανίσκο σας με τη γλώσσα για μισό λεπτό. Οι φυτοχημικά θα σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα σας, υπεύθυνα για την πρόκληση δυσάρεστης αναπνοής.

Το αγγούρι δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια

Το θαυματουργό ορυκτό διοξειδίου του πυριτίου στο αγγούρι κάνει τα μαλλιά και τα νύχια σας λαμπερά και ανθεκτικά. Το θείο και διοξείδιο του πυριτίου βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Το αγγούρι ενισχύει υγεία των αρθρώσεων, ανακουφίζει από την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα

Το αγγούρι είναι μια εξαιρετική πηγή διοξειδίου του πυριτίου που ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων μέσω της ενίσχυσης των συνδετικών ιστών. Όταν αναμιγνύεται με χυμό καρότου, το αγγούρι μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο της αρθρίτιδας με τη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος.

Το αγγούρι θεραπεύει το hangover

Για να αποφευχθεί η πρωινή κεφαλαλγία ή hangover μπορείτε να φάτε μερικές φέτες αγγουριού πριν πάτε για ύπνο. Τα αγγούρια περιέχουν αρκετή βιταμίνη Β, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες για να αναπληρωθούν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τη μείωση του πονοκεφάλου.

Το αγγούρι κρατά τα νεφρά σε φόρμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αγγούρι μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα σας διατηρώντας υγιή τα νεφρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.