ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

6 καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο ψυγείο!

6 καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο ψυγείο!

Το καλοκαίρι οι επιλογές σε νόστιμα, υγιεινά και δροσερά φρούτα είναι πολλές. Από τα κεράσια μέχρι το πεπόνι τα καλοκαιρινά φρούτα σας χορταίνουν και σας γεμίζουν ενέργεια όλη την ημέρα.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα φρούτα για το καλοκαίρι και αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αρχίστε να τα προσθέτετε στην καθημερινή σας διατροφή. Είναι εύκολο να τα βρείτε, πολύ εύκολο να τα αποθηκεύσετε και αν τα καταναλώσετε μόνο οφέλη θα προσφέρουν στην υγεία σας.

1. Φράουλες

Η φράουλα δεν περιμένει το καλοκαίρι για να κάνει την εμφάνισή της, είναι εδώ ήδη από την άνοιξη. Αυτά τα γλυκά κόκκινα μούρα που μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη διατροφή σας με χίλιους δυο τρόπους, τον έναν πιο υγιεινό από τον άλλο, σχεδόν σε κάθε σας γεύμα ή σνακ. Είναι εκπληκτικές σε φρουτοσαλάτες και σε smoothies.

2. Βερίκοκα

Τα φωτεινά πορτοκαλί βερίκοκα είναι μια ακόμα απόλαυση άνοιξης και καλοκαιριού. Μπορούν να κάνουν εκπληκτικές πίτες, να φαγωθούν μόνα τους, σκέτα ή με κρέμα και γιαούρτι. Μπορείτε ακόμα να τα φάτε αποξηραμένα, ή να αποθηκεύσετε μερικά για να τα απολαμβάνετε και το χειμώνα.

3. Πεπόνι

Το πεπόνι υπάρχει παντού στην αγορά από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Μπορείτε λοιπόν να το χαρείτε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο, αφού θα υπάρχει για να σας γλυκάνει ακόμα και το φθινόπωρο. Είναι άπειρες οι συνταγές για να απολαύσετε το πεπόνι. Σε φρουτοσαλάτες, σε smoothies, με γιαούρτι, με παγωτό. Αν είστε από τους -λίγους- που δεν τους αρέσουν οι μπανάνες μπορείτε κάλλιστα να φάτε πεπόνι που είναι μια εξίσου σπουδαία πηγή καλίου.

4. Μάνγκο

Ενα νόστιμο φρούτο, ιδιαίτερα δημοφιλές που προέρχεται από ζεστά, τροπικά κλίματα και είναι ώριμο από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Ταιριάζει τέλεια στις φρουτοσαλάτες, μόνο του, ή ως γαρνιτούρα. Μια εξαιρετική, εξωτική επιλογή.

5. Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα είναι ιδιαίτερα υγιεινά και νόστιμα και μπορείτε τα αγοράσετε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, ενώ είναι πολύ εύκολο να τα καλλιεργήσετε και στον κήπο σας. Είναι ιδανικά για να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας και τις φρουτοσαλάτες σας και να απολαύσετε μια σωστή γεύση σε συνδυασμό με πολλά οφέλη για την υγεία σας.

6. Κεράσια

Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιον που να μην αγαπάει τα κεράσια. Αυτά τα φωτεινά γυαλιστερά φρούτα με το κόκκινο χρώμα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πίτες, κέικ, φρουτοσαλάτες και στο παγωτό. Υπάρχουν πολλές συνταγές να διαλέξετε, όμως δυστυχώς δεν θα είναι στη διάθεσή σας όλο το καλοκαίρι, γι’ αυτό επωφεληθείτε τον Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πάντα καλή ιδέα να καταναλώνει κανείς φρούτα όλο το χρόνο, αλλά όταν πρόκειται για το καλοκαίρι οι επιλογές είναι ατελείωτες. Φρούτα γλυκά, νόστιμα, με φωτεινά χρώματα σάς δροσίζουν, και χάρη στις φυτικές ίνες σάς χορταίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας και κάνουν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί στην εντέλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.