ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για μετά την εμμηνόπαυση

Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή για μετά την εμμηνόπαυση

Κατά την εμμηνόπαυση, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, ενώ εξαιτίας διαφόρων ορμονικών αλλαγών πολλές γυναίκες αισθάνονται πιο έντονο το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώνε πιο συχνά και έτσι να αυξάνεται απότομα το σωματικό τους βάρος.

Είσαι μία από αυτές; Μην ανησυχείς, σού έχουμε τη λύση για να ανακτήσεις την παλιά σου σιλουέτα και να βάλεις τα γυαλιά ακόμα και στις 20 άρες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Umeå στη Σουηδία χώρισαν 70 υπέρβαρες, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε δύο ομάδες, μία από τις οποίες ακολούθησε τις συστάσεις της σκανδιναβικής διατροφής, η οποία περιέχει φυτικά έλαια, γαλακτοκομικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, ενώ η άλλη ακολούθησε τη δίαιτα Paleo, η οποία περιέχει ζωικές άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά και κορεσμένα λίπη, ενώ αποκλείει τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια και τα δημητριακά.

Παρόλο που και οι δύο ομάδες των γυναικών έχαναν βάρος κατά τη διάρκεια της διετούς μελέτης, εκείνες που ακολούθησαν τη δίαιτα Paleo έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά ενώ η άλλη ομάδα έχασε μόλις 6.

Επιπλέον, οι γυναίκες του πρώτου γκρουπ έχασαν σημαντικό ποσοστό τοπικού πάχους στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ μείωσαν και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων. “Ένα πιο σημαντικό γεγονός από την απώλεια βάρους ήταν η εμφανής βελτίωση των επιπέδων λίπους στο αίμα και η μειωμένη φλεγμονή», εξήγησε στο Science Daily η Caroline Blomquist, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Umeå.

Σε αντίθεση με αυτά τα αξιοσημείωτα νέα ευρήματα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο τρόπος διατροφής μπορεί να μην είναι τόσο υγιής όσο κανείς θα φανταζόταν. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition and Diabetes, αποκάλυψε ότι η δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων διπλασίασε τη λιπαρή μάζα, αύξησε τα επίπεδα ινσουλίνης και επιδείνωσε τη δυσανεξία στη γλυκόζη σε ποντίκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμβουλή μας; Ρώτησε το γιατρό σου πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε καινούρια δίαιτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.