ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιατί να πίνεις γάλα αμυγδάλου κάθε πρωί;

Γιατί να πίνεις γάλα αμυγδάλου κάθε πρωί;

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια νόστιμη και θρεπτική λύση για το πρωινό σου, για να συνοδεύσει τα δημητριακά ή το τσάι σου! Χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών συστατικών αποτελεί την καλύτερη λύση για να φτιάξεις υπέροχα και υγιεινά γλυκά.

Γνωρίζεις όμως πως το γάλα αμυγδάλου που αγοράζουμε από το super market περιέχει γλυκαντικά, συντηρητικά και παχυντικά που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και πεπτικά προβλήματα, εμποδίζοντας τα οφέλη του για την υγεία και την ομορφιά μας;

Οι συσκευασίες που αγοράζουμε από τα καταστήματα περιέχουν επίσης εμπλουτισμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία το σώμα μας δεν αφομοιώνει τόσο αποτελεσματικά όσο τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από τα ολόκληρα τρόφιμα. Το καθαρό γάλα αμυγδάλου έχει παρόμοια οφέλη με τα ολόκληρα αμύγδαλα. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου εξακολουθεί να αποτελεί καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών, που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ισορροπία της χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει την υγεία του δέρματος μειώνοντας τη φλεγμονή και προστατεύοντας τα κύτταρα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Η βιταμίνη Ε αυξάνει επίσης τα επίπεδα υγρασίας και την ελαστικότητα, με αποτέλεσμα νεανικό δέρμα.

Πώς να φτιάξεις μόνη σου γάλα αμυγδάλου

1 γ. ακατέργαστα οργανικά αμύγδαλα

2-4 γ. καθαρό νερό (Επιλέξτε φιλτραρισμένο νερό για να μειώσετε την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες.)

1. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και καλύψτε με νερό. Άφησέ τα μια νύχτα στο ψυγείο.

2. Στράγγιξέ τα και βάλτα σ’ ένα μπλέντερ, προσθέτοντάς τους νερό. Χρησιμοποίησε λιγότερο νερό (για πιο κρεμώδη υφή) και περισσότερο για πιο λεπτή συνοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Βάλε το γάλα σ’ ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ανακίνησε πριν από κάθε χρήση. Διαρκεί περίπου τρεις ημέρες στο ψυγείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.