«Ξεχνάτε» κρέας στην κατάψυξη; Μετά από πόσο καιρό είναι επικίνδυνο;

«Ξεχνάτε» κρέας στην κατάψυξη; Μετά από πόσο καιρό είναι επικίνδυνο;

Σχεδόν σε όλους έχει συμβεί να βρει στο βάθος της κατάψυξης κρέας ξεχασμένο, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει την ημερομηνία αγοράς του. Και αν το κρέας είναι αγορασμένο από κάποιο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πότε το αγοράσατε, πάνω στη τιμή, αλλά αν το κρέας αγοράστηκε από κάποιο τοπικό κρεοπωλείο, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στη μνήμη σας.

Και ενώ πολλοί πιστεύουν πως η κατάψυξη είναι εντελώς ακίνδυνη για την αλλοίωση του κρέατος, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κρέας δεν πρέπει να μένει για πολλούς μήνες στη κατάψυξη, γιατί γίνεται επικίνδυνο, λόγω παθογόνων μικροβίων που μπορεί να ζωντανέψουν κατά την απόψυξη.

Το μυστικό είναι να γίνεται ομοιόμορφη και σταθερή κατάψυξη, και αυτό επιτυγχάνεται με κλείσιμο του κρέατος σε μια αεροστεγή σακούλα και όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες θερμοκρασίας στον καταψύκτη.

Οι γενικές οδηγίες είναι οι εξής ανάλογα με το κρέας:

Μαγειρεμένα πουλερικά – 4 μήνες

Ωμά κομμάτια πουλερικών – 9 μήνες

Ολόκληρα πουλερικά άψητα – 12 μήνες

Μαγειρεμένο κρέας – 2 έως 3 μήνες

Άψητα ρολά κρέατος – 4 έως 12 μήνες

Άψητες μπριζόλες ή παϊδάκια – 4 έως 12 μήνες

Ωμός κιμάς – 3 έως 4 μήνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο χρόνο κατάψυξης προσθέστε πάντα και μερικές ημέρες όπου έχουν μεταφερθεί από τον τόπο σφαγής και κάποιες ημέρες που μπορεί να παρέμειναν στην κατάψυξη του καταστήματος που το αγοράσατε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.