ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το φρούτο που καταπολεμά όσο κανένα άλλο το φούσκωμα

Αυτό είναι το φρούτο που καταπολεμά όσο κανένα άλλο το φούσκωμα

Η αίσθηση του φουσκώματος είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε όλους μας πού και πού. Πριν δοκιμάσεις κάποιο ειδικό χάπι, στρέψου στη φύση και άσε ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα να σε βοηθήσει.

Ο λόγος για την παπάγια, η οποία σύμφωνα με τη διαιτολόγο Malena Perdomo, είναι το τέλειο φυσικό γιατρικό για το φούσκωμα. Ο λόγος; Περιέχει το ένζυμο παπαΐνη που βοηθάει στην πέψη, και μάλιστα κυρίως στην πέψη των πρωτεϊνών. Το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μάλιστα τόσο ισχυρό, που συχνά συμπεριλαμβάνεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται καλύτερη πέψη και μείωση της καούρας. «Μεγάλωσα τρώγοντας πολύ παπάγια και ξέρω ότι σε βοηθά να πηγαίνεις τακτικά στην τουαλέτα, αποτρέποντας έτσι τη δυσκοιλιότητα», εξηγεί η διαιτολόγος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από αυτό, η παπάγια -αν και δυσεύρετη στη χώρα μας- είναι η τέλεια προσθήκη στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, καθώς είναι σούπερ ενυδατική και πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης Β-καροτίνη, που προάγει την καλή υγεία του δέρματος και των ματιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.