ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέσσερις τροφές που ηρεμούν τους πόνους των αρθρώσεων

Τέσσερις τροφές που ηρεμούν τους πόνους των αρθρώσεων

Αν σας ταλαιπωρεί κάποια μορφή αρθρίτιδας, όπως η οστεοαρθρίτιδα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, γνωρίζετε πολύ καλά πόση δυσφορία προκαλούν οι πόνοι των αρθρώσεων.

Οι πόνοι αυτοί φυσικά σας στερούν τη χαρά της κίνησης και σας κρατούν μακριά από ευχάριστες δραστηριότητες, από τη φροντίδα του κήπου και εκδρομές με φίλους έως αγαπημένα σπορ.

Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο παθήσεων που προκαλούν πόνο, πρήξιμο και ακαμψία στις διάφορες αρθρώσεις του σώματος. Προσβάλλει ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας.

Στις αρθρίτιδες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η οστεοαρθρίτιδα, η οποία οφείλεται σε υπέρχρηση και επακόλουθη φθορά των αρθρώσεων, και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μια αυτοάνοση αρθρίτιδα στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα εξαπολύει «επίθεση» κατά των αρθρώσεων.

Συνδυαστικά με τη φαρμακευτική αγωγή, τις ασκήσεις και τα άλλα μέτρα που μπορεί να συστήσει ο γιατρός για την αποτελεσματική διαχείριση της αρθρίτιδας, χρειάζεται και σωστή διατροφή ώστε να αντιμετωπιστούν οι φλεγμονές και ο πόνος.

1. Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η πέστροφα είναι ψάρια πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Σκόρδο: Έχει αντικαρκινική δράση, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και προστατεύει από την άνοια. Επιπλέον, το σκόρδο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας επειδή δρα ενάντια στις φλεγμονές.

3. Τζίντζερ: Δίνει ξεχωριστή γεύση στις σούπες, στο τσάι, στα γλυκά ή και στα κοκτέιλ. Σύμφωνα με μελέτες, τα συστατικά του τζίντζερ μπλοκάρουν επίσης την παραγωγή ουσιών που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα.

4. Μπρόκολο: Δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Όσον αφορά την αρθρίτιδα, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.