Αυτό είναι το τρόφιμο που ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά την πέψη

Αυτό είναι το τρόφιμο που ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά την πέψη

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή. Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια ήταν από τις σημαντικότερες τροφές των ανθρώπων, ώστε πολλοί να πληρώνουν το ενοίκιό τους με κρεμμύδια, αλλά και να τα προσφέρουν ως δώρο.

Οι μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το κρεμμύδι έχει πολλές σημαντικές ουσίες:

  • Πολυφαινόλες: Οι πολυφαινόλες στα κρεμμύδια εμφανίζονται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα εξωτερικά στρώματά τους. Για τη μεγιστοποίηση των οφελών τους καλό είναι να αφαιρείται ελάχιστα το εξωτερικό περίβλημα του κρεμμυδιού.
  • Θείο: Οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται στο κρεμμύδι έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνουν την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να μειώνουν την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.
  • Φυτικές ίνες: Το κρεμμύδι περιέχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών (1,7 γραμμάρια ινών στα 100 γραμμάρια κρεμμυδιού) με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η μικροβιακή χλωρίδα του οργανισμού.

Όσο πιο πικάντικο είναι το κρεμμύδι, τόσο περισσότερο εμποδίζει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, αποτρέποντας την αθηροσκλήρωση, τις καρδιαγγειακές νόσους και το εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω σχηματισμού θρόμβων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης είναι διουρητικό, δρα κατά των λίθων στην ουροδόχο κύστη, βοηθά την πέψη και καμαρώνει στις πρώτες θέσεις της λίστας των αφροδισιακών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.