ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 4+1 συστατικά που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την έλλειψη ενέργειας

Τα 4+1 συστατικά που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την έλλειψη ενέργειας

Υπάρχουν μέρες που πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάθε ώρα που περνά στη δουλειά, μοιάζει… αιώνας μέχρι να επιστρέψετε σπίτι;

Αν αυτές οι μέρες πυκνώνουν και δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία, π.χ. ένα ξέφρενο Σαββατοκύριακο ή κάποιο γεγονός που σας προκάλεσε στρες, δεν πρέπει να το αμελήσετε.

Όταν τα επίπεδα της ενέργειας πέφτουν σε βαθμό που να επηρεάζουν την απόδοση στη δουλειά, την ευεξία και γενικά να επηρεάζουν την καθημερινότητά σας, αλλά δεν οφείλονται σε κάποια υποκείμενη κατάσταση, είναι σημαντικό να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τα παρακάτω συστατικά:

Μαγνήσιο: Αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τις καθημερινές λειτουργίες, καθώς συμβάλλει στο μεταβολισμό της γλυκόζης για την παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, τροφοδοτεί τους μύες με οξυγόνο. Θα το βρείτε στο σπανάκι, τα ψάρια, τους σπόρους κολοκύθας, τη μαύρη σοκολάτα, τα αμύγδαλα, το κεφίρ και το γιαούρτι.

Σίδηρος: Είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, της ουσίας που υπάρχει στα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους επιτρέπει τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Όταν τα κύτταρα δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο, το σώμα πέφτει σε λήθαργο. Η αύξηση της πρόσληψης σιδήρου είναι απαραίτητη για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας. Θα τον βρείτε στα βερίκοκα, τις αγκινάρες, τα ρεβίθια, τα κάσιους, τα αυγά και το κόκκινο κρέας.

Ginseng: Περιέχει ουσίες που διεγείρουν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν τη σωματική αντοχή. Επιτρέπει στον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στο στρες και επιταχύνει τη ανάρρωση. Θα το βρείτε σε αφέψημα, χάπια και σκόνη.

Ginkgo Biloba: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσω της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων και της αύξησης της ροής του αίματος. Θα το βρείτε με τη μορφή δισκίων, βαμμάτων και εμπλουτισμένου τσαγιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βιταμίνη B12: Είναι απαραίτητη για την παραγωγή και το μέγεθος των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε κάθε κύτταρο του σώματος. Ρυθμίζει τις μεταβολικές λειτουργίες σε κυτταρικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός και τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στα κατάλληλα σημεία και χρησιμοποιούνται για τις κατάλληλες λειτουργίες, όπως η παροχή ενέργειας. Θα τη βρείτε στο μοσχαρίσιο συκώτι, τις σαρδέλες, το σκουμπρί, το αρνί, τη φέτα και τα αυγά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.