ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε; (βίντεο)

Πώς πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε; (βίντεο)

Πριν μαγειρέψεις το κοτόπουλο συνηθίζεις να το ξεπλένεις στο νεροχύτη; Αν ναι, να ξέρεις ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να μετατρέπεις την κουζίνα σου σε εστία βακτηρίων.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο που δείχνει τι συμβαίνει κάθε φορά που ξεπλένεις το ωμό κοτόπουλο στον νεροχύτη. Οι εικόνες σοκάρουν!

Για την ακρίβεια, το κοτόπουλο μπορεί να έχει επάνω του μικροοργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Όταν λοιπόν, εσύ το ξεπλένεις κάτω από το τρεχούμενο νερό, αυτοί οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται στο νεροχύτη σου και σε όσα σκεύη υπάρχουν γύρω. Μάλιστα, ακόμη και αν μετά πλύνεις τον νεροχύτη δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρεις να τους απομακρύνεις όλους, ενώ την ίδια στιγμή αν στη συνέχεια θέλεις να ξεπλύνεις άλλα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά για τη σαλάτα σου, υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης τους.

Το χειρότερο δε, είναι ότι το νερό δεν αρκεί για να «σκοτώσει» αυτούς τους μικροοργανισμούς από το κοτόπουλο, που ήταν και ο αρχικός στόχος όταν αποφάσισες να το ξεπλύνεις. Αυτό που προστατεύει από τα τυχόν βακτήρια είναι το σωστό μαγείρεμα του πουλερικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.