Πόσες σοκολάτες το μήνα κάνουν καλό στην καρδιά; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Πόσες σοκολάτες το μήνα κάνουν καλό στην καρδιά; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Η σοκολάτα, η πιο αγαπημένη, γλυκιά μας συνήθεια, πέρα από απόλαυση μας προσφέρει και οφέλη για την καρδιά και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Νέα έρευνα τώρα, έρχεται να μας πει ποια είναι η ιδανική ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε κάθε μήνα, για να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας.

Ειδικότερα, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn στη Νέα Υόρκη, διαπίστωσαν ότι 3 σοκολάτες τον μήνα είναι η ιδανική ποσότητα, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια έως και 13%. Σύμφωνα με τους ίδιους, η σημαντική αυτή συμβολή της σοκολάτας στην υγεία της καρδιάς, οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει και τα οποία, ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

«Πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι σημαντική πηγή φλαβονοειδών που σχετίζονται με τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση της καλής χοληστερόλης», σημείωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Chayakrit Krittanawong.

Αν τώρα η προτεινόμενη ποσότητα -3 σοκολάτες- σας φαίνεται λίγη, οι επιστήμονες έρχονται να υπερασπιστούν τη θέση τους, λέγοντας ότι η υπερβολή με τη σοκολάτα μπορεί τελικά να αποδειχθεί επικίνδυνη. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι αναφέρουν ότι για να απολαμβάνουμε μόνο τις θετικές επιδράσεις της σοκολάτας, θα πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στην κατανάλωση της. Καθώς οι πλάκες σοκολάτας που πωλούνται στην αγορά περιέχουν επίσης ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά και η κατανάλωση τους σε καθημερινή βάση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 17%!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για το πια σοκολάτα θεωρείται η καλύτερη επιλογή, χωρίς να μας εκπλήσσουν καθόλου οι ερευνητές αναφέρουν τη μαύρη σοκολάτα, καθώς περιέχει τα περισσότερα φλαβονοειδή και τη λιγότερη ζάχαρη. Βέβαια, οι ίδιοι σημειώνουν ότι για να κάνουν συγκεκριμένες συστάσεις θα πρέπει πρώτα να κάνουν τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές, όπου θα συγκρίνουν μεταξύ τους όλα τα είδη σοκολάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.