Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό έχουν πιο έντονη ερωτική ζωή

Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό έχουν πιο έντονη ερωτική ζωή

Ξέρουμε ήδη ότι τα θαλασσινά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D και λιπαρών οξέων Ω3. Μόλις ανακαλύψαμε έναν ακόμα λόγο να τα βάλουμε στη διατροφή μας: Μπορούν να εκτοξεύσουν τη σεξουαλική επιθυμία στα ύψη, σύμφωνα με έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Για τις ανάγκες της έρευνας, 501 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί σημείωναν τη καθημερινή τους κατανάλωση θαλασσινών -ψαριών και οστρακόδερμων- για 4 χρόνια, καθώς και το πόσο συχνά έκαναν σεξ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από 2 φορές τη βδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Άντρες και γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη θαλασσινών -πάνω από 8 μερίδες το μήνα- έκαναν επίσης σεξ κατά 22% περισσότερο. Πού ευθύνεται αυτό; Μπορεί να έχεις ακούσει ότι τα όστρακα είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, ωστόσο οι ερευνητές δεν απέδωσαν την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία εκεί, καθώς δεν ασχολήθηκαν με την περιεκτικότητα των θαλασσινών στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό. «Είναι πιθανό τα ζευγάρια που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα θαλασσινών μαζί να μοιράζονται περισσότερα γεύματα, και έτσι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας, Audrey Gaskins.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την αύξηση της γονιμότητας, τα Ω3 λιπαρά στα ψάρια έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βελτιώσουν το σπέρμα και την ποιότητα του εμβρύου, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας και τα επίπεδα προγεστερόνης (μιας ορμόνης που εμπλέκεται στην εγκυμοσύνη), εξηγεί η Audrey.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.