Τα σνακ πρωτεΐνης που είναι ιδανικά για εσένα που αθλείσαι

Τα σνακ πρωτεΐνης που είναι ιδανικά για εσένα που αθλείσαι

Αθλείστε και προσέχετε την διατροφή σας. Επομένως γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η λήψη της πρωτεΐνης για να μπορέσετε να οικοδομήσετε τους μύες σας και να κάψετε το περιττό λίπος. Ταυτόχρονα, όμως, είστε και άνθρωπος και έχετε αδυναμία στο καλό φαγητό.

Στη συνέχεια, ακολουθούν ορισμένα υγιεινά σνακ που μπορείτε να τα γευτείτε χωρίς να έχετε τύψεις και ταυτόχρονα έχουν υπέροχη γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

  • Τυρί cottage

Στην κορυφή της λίστας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και κατάλληλο για σνακ είναι το τυρί cottage. Ένα φλιτζάνι τυρί cottage έχει περίπου 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης και περίπου 5-10 γραμμάρια λίπους. Προσθέστε κάποια φρέσκα φρούτα στο τυρί και έχετε ήδη μια υψηλή σε πρωτεΐνες, αλλά και περιεκτικότητα σε ίνες υγιεινό σνακ.

Μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αθλούνται είναι το Arla Protein cottage Cheese με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με τα προϊόντα της αγοράς

  • Ξηροί καρποί και σπόροι

Αμύγδαλα, φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί έχουν όλα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, γεγονός που τα κάνει μια καλή επιλογή για ένα υγιεινό σνακ. Εκτός από πρωτεΐνη οι ξηροί καρποί περιέχουν καλά λιπαρά που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας. Μπορείτε να φάτε μια χούφτα καρύδια πριν ή μετά την προπόνηση σας για μια ώθηση γεμάτη πρωτεΐνη, αλλά και σπόρους από ηλιοτρόπια και κολοκύθες που είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες.

  • Αυγά

Τα αυγά περιέχουν και τα 9 απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, έτσι ώστε να θεωρείται μια πλήρης πρωτεϊνική τροφή. Είναι μια καλή ιδέα να περιλαμβάνει ολόκληρα αυγά στην καθημερινή διατροφή σας, ως ένα σνακ ή ένα πλήρες γεύμα. Τα βραστά αυγά είναι το ιδανικό σνακ, και αν συνδυάσετε 3-4 αυγά με κάποια λαχανικά έχετε ένα εξαιρετικό γεύμα για να το πάρετε μαζί σας.

  • Τόνος

Με περίπου 20g πρωτεΐνης ανά κυτίο και υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, ο τόνος είναι το ιδανικό σνακ υψηλής πρωτεΐνης. Μπορείτε να απλώσετε τον τόνο σε φρυγανισμένο ψωμί, ή να φτιάξετε ένα σάντουιτς τόνου. Γευτείτε το άφοβα, χωρίς να ανησυχείτε αν θα καταστρέψετε τη σιλουέτα σας.

  • Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη περιέχει περίπου 12 g πρωτεΐνης ανά 100g. Προσθέτοντας ένα φλιτζάνι γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με πλιγούρι βρώμης και θα έχετε επιπλέον 8-10 γραμμάρια πρωτεΐνης στο σνακ σας. Μπορείτε, ακόμη να σερβίρετε ζεστό πλιγούρι βρώμης με λίγο σιρόπι σφενδάμου ή κανέλα στην κορυφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιλέξτε λοιπόν, το πρωτεϊνικό σνακ που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις γεύσεις σας και ανακαλύψτε ξανά την έννοια του σνακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.