Τι είναι η δίαιτα του καφέ και πώς θα σε αδυνατίσει;

Τι είναι η δίαιτα του καφέ και πώς θα σε αδυνατίσει;

Τα οφέλη του καφέ είναι πολλά και αφορούν ένα μεγάλο φάσμα των λειτουργιών του οργανισμού.

Τώρα πια και σύμφωνα με μια νέα δίαιτα, την coffee diet, άρα η δίαιτα του καφέ, το αγαπημένο σου ρόφημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο και αυτή τη φορά για την αδυνατιστική του δράση.

Η θεωρία της διατροφής στηρίζεται στο βιβλίο The Coffee Lover’s Diet του 2017 από τον δρ Bob Arnot ο οποίος προτείνει την κατανάλωση τριών φλιτζανιών ελαφρύ καφέ καθημερινά. Οι πολυφαινόλες του καφέ έχουν συνδεθεί με την ελαχιστοποίηση εμφάνισης μιας σειράς ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2 και κάποιες μορφές καρκίνου.

Ο Arnot περιλαμβάνει στο βιβλίο και μια σειρά ερευνών οι οποίες αποδεικνύουν πως αυτή η ελάχιστη κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ καθημερινά, μπορεί να κάμψει την πείνα σου, να μειώσει την πρόσληψη λίπους, να αυξήσει τον ρυθμό που τρέχει ο μεταβολισμός, να βελτιώσει την κυκλοφορία και να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος.

Ωστόσο, ο γιατρός συμβουλεύει να πίνουμε τον καφέ χωρίς γάλα, κρέμα ή ζάχαρη, ειδικά αν σκεφτείς πως ο latte μειώνει την απορρόφηση των πολυφαινόλων.

Όσο για τις ποικιλίες καφέ, ο ειδικός εξηγεί πως πρέπει να προτιμούμε κόκκους καφές πλούσιους σε αντιοξειδωτικά με προέλευση την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Εκτός του καφέ, η δίαιτα προτείνει την υγιεινή διατροφή στα πρότυπα της Μεσογειακής με μάξιμουμ αριθμό θερμίδων τις 1500.

Είναι όμως ο καφές η λύση στο πρόβλημα αδυνατίσματος;

Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει αλλά υπό προϋποθέσεις. Για παράδειγμα είναι λάθος να αντικαθιστάς το πρωινό με έναν απλό καφέ. Σε άλλες περιπτώσεις, ο καφές μπορεί να ταράξει το στομάχι να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να σου προκαλέσει ακόμα και ταχυκαρδία. Η βασική συμβουλή που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να πίνεις τον τελευταίο καφέ της μέρας τουλάχιστον έξι ώρες πριν την κατάκλιση και να αντικαθιστάς τον κανονικό και με decaf που έχει επίσης πολλά οφέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.