ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πώς μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο αβγό;

Πώς μπορείς να φτιάξεις ένα τέλειο αβγό;

Γιατί όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το πιο απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν δώσεις σημασία σε δυο-τρία πράγματα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο.

* Προτίμησε όσο το δυνατό πιο φρέσκα αβγά. Θα δώσουν πιο «σφιχτό» αποτέλεσμα.
Δες εδώ πώς να ξεχωρίσεις τα φρέσκα αβγά

* Για το τηγάνισμα χρησιμοποιείς ιδανικά ελαιόλαδο. Αν θέλεις πιο αρωματικό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο της επιλογής σου. Είναι καθαρά θέμα γούστου.

* Μην κάνεις υπερβολές στη λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέξεις ελαιόλαδο, 2-3 κουτ. σούπας είναι αρκετές, ενώ βούτυρο δεν θα χρειαστείς περισσότερες από 1 κουτ. σούπας.

* Μην “πετάς” το αβγό κατευθείαν στο τηγάνι. Σπάστο πρώτα σε ένα μπολ και μετά ρίξτο σιγά σιγά στο τηγάνι. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις να ξεφύγει κομμάτι από το τσόφλι αλλά και τυχόν «πιτσιλίσματα».

* Αν θέλεις πιο «κριτσανιστό» αποτέλεσμα στο ασπράδι, τηγανίζεις το αβγό για μισό λεπτό περίπου -όχι παραπάνω- σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ο κρόκος έτσι θα είναι πιο χυμώδης.

* Τηγάνησε τα αβγά σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος αλλά το ασπράδι όταν μαγειρευτεί θα έχει πιο απαλή υφή και ο κρόκος θα είναι τέλεια μαγειρεμένος.

* Για να μην κολλήσει το αβγό στο σκεύος, ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού το ρίξεις στο τηγάνι, πέρνα πολύ προσεκτικά ένα κουτάλι ακριβώς κάτω από το αβγό.

* Σκέπασε το τηγάνι και κράτα το καπάκι μέχρι το ασπράδι να στερεοποιηθεί. Εναλλακτικά μπορείς να περιχύνεις το αβγό με λάδι όσο τηγανίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Σερβίρεις ιδανικά ραντίζοντας με μερικές σταγόνες αρωματικού φρέσκου ελαιόλαδου, πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεις με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί για τις περίφημες βούτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.