Αυτές είναι οι τροφές που χαρίζουν νεότητα

Αυτές είναι οι τροφές που χαρίζουν νεότητα

Δεν θα πούμε ψέμματα, κάθε φορά που ακούμε ένα νέο καλλυντικό προϊόν να μας υπόσχεται νεανική και λαμπερή επιδερμίδα, ενθουσιαζόμαστε και τρέχουμε να το αγοράσουμε.

Η αλήθεια είναι όμως πως όσα τέτοια προϊόντα ομορφιάς και να ενσωματώσει κανείς στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς του, εάν δεν προσέχει τη διατροφή του δεν πρόκειται να δει ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια άποψη έχουν και οι ειδικοί σε θέματα γυναικείας υγείας και διατροφής, Nicole Granato και Nicolas Torrent, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι διάσημοι πελάτες τους, όπως η Demi Moore και η Gisele, καταφέρνουν να γυρίσουν πίσω το χρόνο καταναλώνοντας καθημερινά τις παρακάτω 8 τροφές.

Μανιτάρια Reishi
“Τα συγκεκριμένα μανιτάρια συχνά αποκαλούνται ‘τα μανιτάρια της αθανασίας΄”, λέει η Nicole. “Είναι γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν από ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μειώνουν το αίσθημα άγχους κ κατάθλιψης”.

Ανανάς
“Ο ανανάς περιέχει βρωμελαϊνη, ένα μείγμα ενζύμων που βοηθά την πέψη και μειώνει τη φλεγμονή”, λέει ο Nicolas. “Οι ανανάδες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, όπως κάλιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βήτα καροτένιο”.

Αλόη βέρα
“Η αλόη βέρα προσφέρει μοναδική λίπανση και ενυδάτωση για τον γαστρεντερικό σωλήνα και το δέρμα”, λέει ο Nicolas. “Άλλα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνουν την αποτοξίνωση, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τη μείωση της χοληστερίνης και του ζάχαρου. Βοηθά επίσης με την απορρόφηση των βιταμινών και των μετάλλων. Ο χυμός της έχει πολλές θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γεγονός που τον κάνει ιδανικό για τα εγκαύματα από τον ήλιο και τα μικροατυχήματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη δυσκοιλιότητα, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να καθυστερήσει την ανάπτυξη όγκων”.

Νερό καρύδας
“Είναι γεμάτο με πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, ένζυμα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο”, λέει ο Nicolas.

Πρωτεΐνη
“Είναι απαραίτητη για κάθε πλάνο διατροφής”, υποστηρίζει η Nicole. “Προσωπικά προτιμώ να επιλέγω χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, τα σπαράγγια, το σπανάκι, την κινόα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια Βραζιλίας και το μπρόκολο”.

Βρώμη
“Ανήκει στην κατηγορία των σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνουν την πίεση του αίματός σου. Ως αποτέλεσμα, η βρώμη μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων και αφυδατωμένου δέρματος”, εξηγεί η Nicole.

Μούρα
“Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες, που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες”, λέει ο Nicolas. “Αγαπώ τα βατόμουρα, τις φράουλες και τα μούρα goji, τα οποία κάνουν θαύματα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αβοκάντο
“Ανήκει στην κατηγορία των ‘καλών’ λιπαρών, τα οποία φροντίζουν να διατηρηθεί η επιδερμίδα ενυδατωμένη”, λέει η Nicole. “Τα αβοκάντο βοηθούν επίσης με την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, τα οποία με τη σειρά τους καταπολεμούν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.