Αυτές είναι οι 4+1 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν όλοι οι άνδρες

Αυτές είναι οι 4+1 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν όλοι οι άνδρες

Η υγιεινή διατροφή, όπως είναι ήδη γνωστό, δεν αποτελεί και το πιο… δυνατό σημείο των περισσότερων ανδρών.

Η επιλογή των κατάλληλων τροφών όμως είναι σημαντική για όλους.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τους Αμερικανούς, η διατροφή των περισσότερων ανδρών είναι φτωχή σε κάλιο, φυτικές ίνες, χολίνη, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες A, D, E και C.

Για να πάρετε περισσότερα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως να πάρετε βάρος, προσθέστε αυτές τις 5 σούπερ τροφές στη διατροφή σας:

  • Πατάτες

Είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, ενώ μπορούν να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

  • Φακές

Είναι φτωχές σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και κάλιο. Βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και την πρόληψη του διαβήτη. Συμβάλλουν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, του κινδύνου καρδιακών προσβολών και της φλεγμονής στις αρτηρίες.

  • Καρπούζι

Είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Προστατεύει επίσης την υγεία της καρδιάς, αλλά και το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C.

  • Μαύρη σοκολάτα

Οι φλαβανόλες του κακάο βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης και υπέρτασης, η οποία ευθύνεται για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της προσοχής και τη βελτίωση της μνήμης.

  • Κουρκουμάς
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ουσία κουρκουμίνη που βρίσκεται στον κουρκουμά έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, αλλά και νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.