ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η αντιοξειδωτική σούπα που έχει αντικαρκινική δράση – Το κύριο συστατικό με τα πολύτιμα οφέλη

Αυτή είναι η αντιοξειδωτική σούπα που έχει αντικαρκινική δράση – Το κύριο συστατικό με τα πολύτιμα οφέλη

Όταν τα κρεμμύδια σιγοβράσουν για σούπα, η ποιότητα των αντιοξειδωτικών τους δεν υποβιβάζεται, αλλά αντίθετα μεταφέρεται στο νερό της σούπας, διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα υγιεινά πλεονεκτήματά τους.

Μελέτες έδειξαν πως το κρεμμύδι προστατεύει από διαφορετικά είδη καρκίνου, όπως του εγκεφάλου, του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του στομάχου, του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και των ωοθηκών.

Οι σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα κρεμμύδια σε αφθονία προστατεύουν τόσο την καρδιά και το κυκλοφορικό όσο και το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης από καρκινογόνες ουσίες.

Μόνο μερικές μερίδες κρεμμυδιού την εβδομάδα, ακόμα και σε μία γευστική κρεμμυδόσουπα επαρκούν για να επιτευχθεί στατιστικά η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. Έχει φανεί μάλιστα πως 1-7 μερίδες κρεμμυδιών την εβδομάδα σχετίζονται με μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του λάρυγγα και των ωοθηκών.

Βλέπουμε λοιπόν πως η επιλογή του κρεμμυδιού ως βασικό συστατικό για τη σούπα μας, φέρνει στη διατροφή έναν ισχυρότατο σύμμαχο εναντίον πολλών παθήσεων.

Γιατί σούπα; Η εισαγωγή του κρεμμυδιού στην καθημερινή μας διατροφή είναι απαραίτητη, αλλά η μυρωδιά του συχνά είναι αποτρεπτική. Η επιλογή της σούπας ως τρόπου πρόσληψης όμως, μας απαλλάσσει από το μειονέκτημα της δυσάρεστης οσμής του κρεμμυδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το 90% των ελληνικών συνταγών ξεκινάει με λάδι και κρεμμύδι. Χρησιμοποιήστε όλες τις ποικιλίες κρεμμυδιού αδιακρίτως και απολαύστε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στην υγεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.