ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Aυτά τα λάθη μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας

Aυτά τα λάθη μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας

Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με την πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα να «καίτε» λιγότερες θερμίδες όσο μεγαλώνετε.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιβράδυνση του μεταβολισμού και οφείλονται σε δικά σας λάθη.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποια είναι τα πέντε συχνότερα λάθη που κάνουν το μεταβολισμό να υπολειτουργεί.

Αποφεύγετε την καφεΐνη: Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 5-8%. Έτσι, σας βοηθά να κάψετε από 98 έως 174 θερμίδες σε καθημερινή βάση. Ιαπωνική μελέτη έδειξε ότι και το τσάι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό κατά 12%.

Πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου: Γερμανική έρευνα έδειξε ότι αν πίνετε έξι ποτήρια κρύου νερού καθημερινά, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και «καίτε» επιπλέον 50 θερμίδες κάθε μέρα. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός «δουλεύει» παραπάνω ώστε να εξισώσει τη θερμοκρασία του νερού με τη θερμοκρασία του σώματος.

Σας λείπει βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τους μυϊκούς ιστούς σε καλή κατάσταση. Οι μυϊκοί ιστοί συμβάλλουν σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό έως και κατά 35%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πίνετε πολύ αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε πιο αργή και λιγότερο αποτελεσματική καύση του λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός χρησιμοποιεί το ίδιο το αλκοόλ για την παραγωγή ενέργειας αντί για το συσσωρευμένο λίπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.